Ohjeita kosintaa harkitseville

tammikuuta 15, 2012

Meinasin ensin pahoitella pitkää taukoa ja toivottaa uudet vuodet jne, mutta jätetään väliin ja mennään suoraan asiaan. Kihlautumisesta ja hääjärjestelyistä innostunut anoppi lykkäsi käteen lähiseudun vuoden 2012 hääoppaan (kyllä, sellainen on tehty). Heti eka artikkeli käsittelee kihlautumista tai tarkemmin sanottuna kosintaa. Onko tämä suuri askel harkinnassa? Tässä pari vinkkiä itse suoritukseen!

Mainostaulu. Raapusta kaunis kosinta ja vuokraa mainostaulu. Sen tulisi parhaimmassa tapauksessa sijaita partnerisi työmatkan varrella, jotta hän varmasti huomaa kosinnan.

Ilmoitus sanomalehdessä. Mikäli partnerisi on säännöllinen ja innokas lehdenlukija, voit lähettää ilmoituksen hänen suosikkilehteensä. Mahdollista olisi myös kosia radiossa tai internetin ilmoituspalstalla.

Ruusupolku. Asettele terälehdistä polku ulko-ovelta makuuhuoneeseen. Sängylle voit sitten asettaa kirjeen/kosinnan, joka voi mieluusti alkaa ruusuihin liittyvällä kohteliaisuudella tai rakkaudentunnustuksella.

Sydänilmapallot. Kiinnitä sydänkäpysi talon tai asunnon eteen ilmapalloista kasattu sydän (pallot täytetty mieluiten heliumilla, jotta leijuvat kauniisti) ja kiinnitä oveen kyltti, joka sisältää kosintasi.

...
Ja niin edelleen. Pari asiaa jäi epäselväksi vaikka vinkkejä olikin tarjolla kattavasti. Ensinnäkin onko pätkän kirjoittanut henkilö katsonut aivan liikaa elokuvia vai onko tämä oikeasti jonkun käsitys romantiikasta? Toisekseen tapahtuuko näitä ihan tosielämässä? Mielessä kävi myös, mikä antiromantiikan huipentuma meidän setti mitä ilmeisimmin oli. Kysyin nimittäin ihan itse ex tempore aivan tavallisena väsyneenä maanantai-iltana sohvalla istuessa että miten ois. Ei ollut kukan kukkaa eikä myöskään sormusta kuohuviinilasin pohjalla. Myös jousikvartetti jäi tilaamatta. 

Heitän häälehdillä ja -oppailla siis myös tästä eteenpäin vesilintua. Sormus tuli nyt kuitenkin perinteitä noudattaen hankittua, tosin vain mulle. Oon aika hämmästynyt siitä, miten paljon tykkäänkin tosta huolimatta siitä, että oon muuten todella huono korujen kanssa. Ehkä se on toi kihla-etuliite ;) Kommenttiboksissa huudeltiin jo kuvien perään, joten tässä niitä kaksin kappalein. Rinkula on aika pelkistetty ja hyvin ohut eli juuri mitä halusinkin. Sain valita ihan ite, mutta myös toiselta osapuolelta tuli hyväksyntä että nätti on. Tästä siis jatketaan.Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Mahtavia vinkkejä!!2 Ainakin jos eläisin 90-luvun romanttisessa komediassa. Siis miksi kosinta (vihaan nyt jo koko sanaa) pitäisi suorittaa kirjallisessa muodossa? Itse mieluusti ainakin kuulisin kysymyksen kasvotusten esitettynä. Tai siis jos nyt oikein ruvetaan toivomuksia esittämään niin kaikkein mieluimmin toteuttaisin "kosinnan" kahden aikuisen välisenä keskusteluna, jonka lopputulema olisi yhteisesti hyväksytty päätös siitä, että tehdään tästä asiasta virallinen myös valtion näkökulmasta.

    Ei silti, kyllä jotkut romanttiset komediat on hyviä.

    VastaaPoista
  2. Joo-o, kyllä mullekin tosiaan muutamia kysymyksiä tossa heräsi. En myöskään kertakaikkiaan tajua miksi asiasta pitää tehdä niin suuri show. Monien naamalta on oikein paistanut kummastus ja semmonen säälinsekainen hämmästys kun oon sanonut ettei meillä tää päätös ajoittunut mihinkään vuosipäivään, jouluaattoon, vuodenvaihteeseen tai muuhunkaan Merkittävään Päivämäärään. Ja kun siihen ei ees liittynyt mitään Romanttista! Tärkeintä koko hommassa on kuitenkin se arki toisen kanssa, en tajuu mitä jotkut hokkuspokkukset siinä nyt tekis. Tietty mulla ei ois ollut myöskään mitään valittamista jos en ois ollut ite kysyjänä ja tiedustelu ois esitetty vaikka hyvän ruoan äärellä, mutta mainosseinä voi moro.

    VastaaPoista