Kotoilua

lokakuuta 23, 2011

Käsittämätöntä, just oli vielä elokuun loppu ja kohta tää lokakuukin on ohi! Jotain tekemistä asian kanssa lienee sillä, että vietin reippaat kolme viikkoa sairaana. Sängyssä makoilu vei sen verran voimia, että minimaaliset fyysiset koettelemukset kuten töihin polkeminen oli varsinkin aluksi hyvin rasittavia. Tiistaina alkaa kuitenkin taas syksyn jumppakausi, joten ehkä tästä vielä johonkin kuntoon päästään.

Salamavauhtia etenevät kuukaudet ovat tuoneet mukanaan myös pimeät aamut. Koska meillä on sarastevalo, valon puute ei ole kuitenkaan tänä vuonna harmittanut läheskään niin paljon kuin normaalisti. Vannon täysin valoterapian nimeen: vielä kun saisi kirkasvalolampun työpöydälle niin tilanne ois ideaali.

En tiedä johtuuko kuitenkin pimeydestä, jatkuvasti päällä olevasta tulehduksesta vai mistä, mutta energiatasoni vaikuttaa olevan tasan yhtä alhainen kuin viime talvenakin. Oon iltaisin ihan puhki: tänä perjantaina painuin sänkyyn hiukan ennen yhdeksää kun musta ei enää ollut mihinkään pystyasennossa. Luultavasti tästä syystä mua kiinnostavat lähinnä neljän seinän sisällä tapahtuvat, rauhalliset aktiveetit. Jos asian haluaa ilmaista muodikkaasti kuten menin otsikossa tekemään, oon ryhtynyt ihan kotoilijaksi. Siispä viime aikoina taloudessamme on havaittu pieniä, mielen sävyjä tummasta kirkkaaseen hivuttavia asioita.


Janosch-teet ovat ehdottomia möhinän iskiessä. Pikku karhu ja pikku tiikeri ovat molemmat saaneet oman nimikkoteensä. Tiikeriankka suosittelee teen sekaan paria inkivääriviipaletta ja lautaselle kaveriksi mokkapaloja, joita oonkin kuuliaisesti leiponut jo kahteen kertaan tällä viikolla.




Oon myös kunnostautunut neulomisessa sikäli perinteisesti, että puuhakorissa odottelee tällä hetkellä yksi kaveriaan odotteleva raitasukka, toisen käden ranteenlämmitin sekä tämä kuvassa komeileva, eilen leffan tahdissa aloittamani huivi. Jotenkin jännästi keskeneräisten töiden lopettaminen ei millään jaksa kiinnostaa niin paljon kuin uusien aloittaminen. Kielsin itseltäni lankakauppavisiitit ennen kuin jotain edistystä on tapahtunut, vaikkapa nyt ensin ton huivin muodossa.

Saattaisit myös pitää näistä

10 kommenttia

 1. Ihanaa Janosch-teetä... Saakohan tuota täältä Suomesta?

  VastaaPoista
 2. En kyllä ainakaan pikaisella guugletuksella löytynyt. Jatkoetsintöjä varten: firma on Lebensbaum, ovat luomulaatuisia kaikki. Saksaksi listatut vaihtoehdot löytyvät Lebensbaumin sivuilta: http://www.lebensbaum.de/DE/Produkte/Specials/Janosch_Tee/394/224.

  Pitäisköhän mun alkaa teediileriksi? ;)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti voit jo paremmin!
  Nyt alkoi tekee ihan kauheesti mieli mokkapaloja.. niitähän voisi ensi viikolla itsekin tehdä. :)

  VastaaPoista
 4. En tuntenutkaan tuollaista sarastevaloa, taidan ostaa, kuulostaa kivalta.

  VastaaPoista
 5. Huivi näyttää kivalta! Voisin haluta ohjeen ehkä joskus.

  VastaaPoista
 6. Susannapauliina: suosittelen mokkiksia ehdototmasti! Raahasin niitä (taas) tänään myös töihin, kyllä kelpaa mutustella ja tehdä toimistokaverit kateellisiksi ;)

  Allu: Sarastevalo on kyllä oikeesti pelastanut aamumme. Ihmettelin eka kun työkaverit valitteli aamujen pimenemistä, kunnes tajusin että meidän makkarissa on herätessä aina valoisaa :) Aluksi meni viikko-pari totutellessa (eli lamppu oli liian kirkas ja herättiin molemmat reippaasti ennen kellonsoittoa), mutta nyt homma toimii jo mainiosti. Meillä on Philips, koska annoin kertoa itselleni niiden olevan parhaita. http://www.philips.fi/c/light-therapy/38722/cat/#/cp_tab2

  Elina: Huivi on Baktus, jonka löysin alunperin things to make and do -blogista, ja sit flickristä löytyi tämä reiällinen versio. Odotan innolla koska omani valmistuu (vaiko koskaan). http://www.flickr.com/photos/83952633@N00/3646583926/

  VastaaPoista
 7. Oijoi, jos alat diilaamaan Janosch-teetä Suomeen niin minä haluan myös! Vaikuttaa niin suloiselta. Mokkapalat lupaan leipoa itse. ;)

  VastaaPoista
 8. No tälleen puolivakavasti voin sanoa tulevani Suomeen seuraavan kerran keskiviikkoiltana, ja perjantaina tahi lauantaina saattaisi tiikeri tai karhu kulkeutua mukanani Helsinkiin. Muihin paikkakuntiin en tällä diilausreissulla taida venyä. Tämä saatettakoon tiedoksi Janoschin ystäville :)

  VastaaPoista
 9. Hahhah, uskomatonta. Itsehän olisin myös juurikin lauantaina siirtämässä olemukseni Helsinkiin. :-D
  Tosin oleilisin siellä vain illalla, Helsinginkadun urheiluhallilla (ei juurikaan hajua missä se on ja miten sieltä pääsee minnekään), joten pitää varmaan kaikesta huolimatta jättää diilailut väliin. Ellet jostain sattuman oikusta ole sattumassa juuri samaan osoitteeseen. :-D

  VastaaPoista
 10. Teediili siis lähes onnistui! Veikkaan että illalla sijaintipaikkani on taas porukoiden huudeilla, aktiviteettina sunnuntaiaamun aivan liian aikaisen lennon kiroilu (kuka ihme sen taas valitsi, kun alkuillastakin lentää kone?). Jos nyt kuitenkin satut (tai joku muu sattuu) olemaan lauantaina myös päivällä Helsingissä, voin kyllä ojentaa pari pientä tiikeriä ja karhua ns. tiskin alta ;)

  VastaaPoista