Lisää keskeneräisyyttä

lokakuuta 24, 2011Kun kerran mitään valmista ei ole, jatkan tässä keskeneräisten neulomusteni esittelyä. Huivin lisäksi toinen nopeaa valmistumista odotteleva asia on ranteenlämmitin (sivuhuomautuksena sanottakoon, että kärsin keltataudin sijaan keinovalosta). Parin tolle neuloisi helposti parissa illassa, ehkä oikein innostuessaan jopa yhdessä, mutta en millään saa jaettua jo valmiiksi olematonta keskittymiskykyäni tämän yksilön sekä reikäisen huivin välillä. Kämpän lämpötila vaan alkaa olla jo aika syksyinen (tsekkasin just että sisälämpötila on tällä hetkellä noin 18-19 astetta), joten tämä kuvassa komeileva ihanan lämmin asia kaipaisi kipeästi toveria. Toinen vaihtoehto olisi kääntää lämmitystä isommalle korvissa kilisevistä tililtä poistuvista euroista huolimatta, katsotaan kumpi voittaa ns. pitkässä juoksussa.

Tässä kävi nyt niin, että lennän ylihuomenna pikavisiitille Suomeen saattamaan vaarin viimeiseen leposijaansa. Vielä en oo ihan hirveesti parkunut, tämä lienee edessä torstain tilaisuudessa - nenäliinat tsek. Näin käytännön seikoista mua kiinnostaisi kovasti, voinko raahata bambuiset puikot niissä roikkuvine tekeleineen käsimatkatavaroissa koneeseen vai kohtaanko turvatarkastuksessa suoranaista kettuilua jos yritän. Puikkojen jäädessä kentälle ei paljon naurata, siksi arvon viitsisinkö ees yrittää. Jostain syystä en oo löytänyt asiasta oikein mitään infoa, jonka voisin tulostaa ja heilutella turvatarkastajien nenän edessä voitonriemuisena. Ehkä jatkan etsintöjä tai vaihtoehtoisesti tylsistyn lennon pari tuntia kuoliaaksi (paitsi kun syön ja ryystän kaiken kolan mitä lentoemoilta irtoaa) miettien ruumassa matkustavia sinisiä keskeneräisiä asioita.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Soita johonkin infoon ja kysy, kyllä niitten tollanen kysymys pitäis osata ratkasta - ja ilahdutat siinä samas jonkun työntekijän arkee :) Mä kyllä vähän epäilen, että se on kielletty... Hyvää reissua kotipuoleen, kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 2. USAssa bambuisten puikkojen kuljetus on sallittu - tästä löysin jonkun tulostettavan lapunkin, mutta eipä se euroopan sisäisillä lennoilla auttane. Itse olen kyllä saanut pyöröpuikot (2-3.5 mm) koneeseen aina kun olen ottanut mukaan (n. 30 kertaa), eikä koskaan ole ollut ongelmia. Ennen jokaista lentoa mietin kyllä että mitäs sitten jos ne otetaankin pois, ja että samaan pussukkaan pitäisi laittaa pari teräväksi teroitettua lyijykynää. Vaan eipä noista kumpikaan (puikot tai kynä) taida näkyä siinä läpivalaisulaitteessa.

  Ainoan kerran tuli sydämentykytystä kun ennen turvatarkastusta lennolle saksasta USAan joku virkailija kyseli kaikenlaista, esim että onko kunnialliset aikeet ja että onko mukana teräviä esineitä. En sitten pystynyt valehtelemaankaan, ja sanoin neulepuikkojen olevan mukana. Virkailija kauhistui kovasti (niillä ei vissiin nuo neulepuikkojen/lyijykynän terävyys- ja paksuussuhteet ole oikein selvillä), mutta kun kauniisti kysyin niin sain luvan koittaa saada ne tarkastuksesta läpi. Eikä siellä mitään tietenkään sanottu.

  Myöskään lentoemännät/isännät ei ole kuin kerran pomppuista laskua odotellessa pyytäneet laittamaan kudinta pois.

  VastaaPoista
 3. Edelliseen lisäten - en siis koskaan ole koittanut ottaa metallipuikkoja mukaan, vain bambuisia tai knitpicksin koivuisia.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Luin tästä jonkin aikaa sitten, muovisia ja puisia puikkoja voi viedä käsimatkatavaroissa. :)

  VastaaPoista
 6. Berliiniin: jostain syystä osa noista teksteistä päätyy ensin kommenttien roskapostilaatikkoon, mistä ne pitää noukkia erikseen ulos. Siksi viivästys niiden ilmestymisessä. Puikkouutiset rohkaisivat, ehkä koitan ottaa noi mukaan! Jos ei onnistu, niin ehkä saan kuitenkin jotenkin suojattua työn siten että saan sen perille ilman purkaantumista. Lyijärit on hyvä vinkki, otan heti pari mukaan että muistan laittaa ne pussukkaan. Mulla ois ehdolla lähinnä noi pitkät 4 mm:n puikot, en usko että ehdin tähän hätään muuttua puisiksi pyöröpuikoiksi. En sit tiedä meinaako tarkastajat että pitkillä puikoilla saa enemmän vahinkoa aikaan kuin lyhyillä... Katsotaan. Ehkä printtaan turvakseni myös Finavian sivujen tekstin, jossa on myös maininta puisista puikoista. Tarkastajat ei tosin varmana ees tiedä mikä on Finavia saati löydä siitä mitään infoa tosta tulostetulta lapulta, mutta ehkä tämä tästä kuitenkin.

  VastaaPoista