Elokuu, lempikuu

elokuuta 06, 2011

Elonmerkki, kyllä täällä vielä henki pihisee.

Vietettiin tässä vajaat kolme viikkoa Suomessa. Lähtöpäivänä kohdemaahan oli luvattu jotain reilua pariakymmentä astetta, joten meinasin realistina pessimistinä, ettei viime kesän reissun kaltaisiin hellelukemiin varmaan päästä. Ei siis pakattu laukkuja täyteen pelkkiä hellekuteita, vaan parit farkutkin pääsivät mukaan tuulitakit kavereinaan. Ja eihän siellä sitten tainnut sataa oikein yhtään, ja lämpötilakin pysytteli hellelukemissa koko reissun ajan. René parka otti mukaan vain yhdet shortsit, ja tietty ne paksuimmat. Asteiden noustessa lähemmäksi kolmeakymppiä kommenttina kuului, että seuraavana kesänä matkustetaan jonnekin, missä on vähän viileämpää saakeli. Viime kesällä ja tänä vuonna siskon ylppäreissä ilma oli tosiaan koko matkan ajan ihan yhtä loistava kuin tälläkin kertaa, eikä jouluna ollut jälkeäkään Etelä-Suomen tyypillisestä loskakelistä. Toisin kuin Allumies, René ei usko että Suomessa on lainkaan niin kamalia ilmoja kuin jutuistani käy ilmi.

Täällä sen sijaan on ollut aika huono kesä ainakin paikallisten mielestä. Meidän ollessa Suomessa lämpötila täällä putosi pahimmillaan alle parinkympin, ja vettä on tippunut säännöllisesti taivaalta pienemmissä ja suuremmissa erissä. Sateesta mäkään en tykkää, mutta tänä kesänä onneksi erittäin säästeliäästi annostellut reilusti yli 30 asteen helteet saavat mun puolesta jäädäkin pois valikoimasta.

Tänään käydessäni kaupungilla huomasin kaupoissakin sen, että elokuu on saapunut. Syysvaatteita alkoi näkyä näyteikkunoissa, mikä saa mut aina iloiseksi. Elokuu on kuukausista ehdottomasti lempparini, eikä ainoastaan siksi että mulla on ensi viikolla synttärit. Iltojen pimeneminen kesän jälkeen on ihanaa (joskaan ero keskikesään ei täällä tietenkään valitettavasti ole niin suuri kuin Suomessa), voi kaivaa kynttilöitä esiin ja poltella niitä iltaisin. Oon myös aina tykännyt kovasti loppukesästä ja alkusyksystä. Ilmat on usein vielä tosi hyvät, mutta lämpötila putoaa ehkä sen verran, että vihdoin saa käyttää taas farkkuja ja pitkähihaisia paitoja. Lisäksi useimmista kanssaeläjistä poiketen koulun/yliopiston (ja nyt töiden, vaikka myönnettäköön että oisin voinut vielä lomailla hetken) alku on musta ollut aina kiva juttu. Plus ehkä tärkein: elokuu sopii mielenmaisemaani täydellisesti.

Nyt lähden tästä kutomaan lomalla aloittamani, ensimmäiset oletettavasti myös valmistuvat itse tekemäni villasukat loppuun, jotta voin tassutella ne jalassa pidemmälle kuukausista parhaimpaan.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia