Kyseenalaisia pipareita

joulukuuta 12, 2010

Joulukuu on saapunut, ja tänäkin vuonna jopa Darmstadtissa järjestettiin yhden päivän mittaiset suomalaiset joulumyyjäiset. Onnistuin tällä kertaa välttämään suuremmat ostokset, mutta pari pussia pipareita ostin. Ja pari muottia omia leipomuksia varten - tässä tuleekin tää kyseenalainen osuus. Tarjolla ois ollut itsestäänselvästi muumimuotteja, mutta joku sai mut jättämään ne väliin ja ostamaan nämä:


Luulen, että tässä tapauksessa hyvän maun raja on ylitetty jo muutamaan otteeseen. Nää vois ehkä teoriassa vielä hyväksyä, jos koristeseteillä merkkaisi joka pipariin jonkun kaupungin. Syödessä vois sitten arpoa, onko suuhun matkalla München vai Berliini, vaiko kenties Joensuu. Tai no emmä tiedä pelastaisiko sekään tilannetta... Ehkä ainoa puoliksi hyväksyttävä käyttökohde Suomi-muotille ois itsenäisyyspäivän piparit, joita en tietenkään saanut aikaan mahtavasta tsäänssistä huolimatta.

R on suhtautunut ostokseeni jotakuinkin huvituksen ja säälin sekaisella asenteella. Kyllä se tästä huolimatta tänään ihan iloisesti leipoi mun seurana molempien maiden muotoisia pipareita - sain nimittäin aikaan ihan itte tehdyn taikinan, ekaa kertaa! En oo kyllä myöskään leiponut pipareita tasan kertaakaan asuessani omillani, joten tätä tää ulkomailla oleskelu saa aikaan. Ensin lähes viikottaiset korvapuustit ja nyt tämä! Muottiasiassa puolustaudun vielä siten, etten ois Suomessa ikinäikinä hairahtunut moiseen ostokseen vaan tarttunut ennemminkin perinteisiin tähtiin ja sydämiin. Tehtiin tänään sentään myös ihan vaan ympyröitä lasin avulla, jotta pipareista ois edes osa salonkikelpoisia. Tästä ei ehkä pääse yli muuten kuin syömällä noi nopeasti pois.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Hoho. Mutta onhan tuo Suomi selvästi paremmin onnistunut. Eräistä maista ei vain ole pipareiksi!

    VastaaPoista
  2. Joo, selkeästi suomi voittaa saksan piparimuotona :)

    VastaaPoista