Kiirettä pitää

joulukuuta 19, 2010

Viime viikon perjantai muutti joulunalusaikani hektiseksi. R käväisi nimittäin Heidelbergissä polvileikkauksessa ja on sen seurauksena ollut koko viikon nojatuolipotilaana. Tämän seurauksena mun hoidettavaksi on langennut kaikkien ostosten hoitaminen, kokkaus, siivous, pyykinpesu, jääpussien kiikutus pakastimesta nojatuolissa kököttäjälle ja päinvastoin plus mainitsematta jääneet muut kodin askareet. Näin yhtäkkiseltään lista ei varmaankaan vakuuta talouttaan yksin hoitavia ihmisiä, mutta tommonen kotona odottava potilas yhdistettynä lukuisiin jouluisiin iltamenoihin onnistui silti kiristämään hermoja. Kaikki yksinhuoltajat saavat tästä eteenpäin sympatiani ihan eri tavalla kuin ennen, mulle riitti tässä jo tuo yksi iso lapsi :)

Nyt tilanne on sentään hiljalleen parantunut siten, että herra pystyy jo köpöttelemään lyhyitä matkoja kohtuullisella nopeudella ja on myös todistettavasti jo kokannut myös ite. Lisäksi perjantaina järkkäämämme illanistujaiset on ohi, joten niitä varten ei tartte enää siivota hiki hatussa ;) Töitäkään ei ole enää kuin huomenna, joten ehkä tää tästä. 

Seuraava stressin kohde onkin sitten tiistaisen iltalentomme kohtalo: Finnairin puolelta kaikki on taas kunnossa, mutta tällä kertaa ongelmana on Frankfurtin lentokentän luminen tila. Katoin just että tän päivän kuudesta Helsinkiin lähtevästä lennosta neljä on peruttu, ei siis ainakaan vielä näytä erityisen hyvältä. En oo ihan selvillä mikä tällä hetkellä on tarkalleen ongelmana, koska tietääkseni uutta lunta ei oo satanut enää nyt viikonloppuna mitenkään ihan kamalia määriä. Torstaina iltapäivällä alkoi paikallisessa mittakaavassa valtava lumipyry, minkä seurauksena torstaisesta alkuillasta lähtien johonkin perjantaihin asti käytännössä kaikki lennot oli peruttu. Nyt ainakin täällä meillä noin 20 kilometriä lentokentästä etelään on mun mielestä ihan normaali talvikeli, taivas pilvessä ja lunta maassa, muttei hiutaleen hiutaletta ilmassa. En oo ihan selvillä mikä on ongelma, jos uutta lunta ei sada. Melkein tekisi mieli kirota saksalaisia sääongelmineen, kai nyt Helsingistä pääsee koneet ilmaan myös talvisin? 

Joka tapauksessa on kyllä suuren kokoluokan katastrofi, jos ei päästä tiistaina ilmaan. Kuluttanen siis seuraavat kaksi päivää sekä Finnairin että Frankfurtin lentokentän sivuilla tilannetta seuraillen. Jottei ihan hermot menisi, yritän saavuttaa sisäisen tasapainon teen ja hattivattien avulla. 

Saattaisit myös pitää näistä

1 kommenttia

  1. Hahah, heti facebookin kommentista tänne - kun ei itse kauheesti päivitä statuksia ja kirjota blogeja, niin aina on se kommentoimisen ilo :)

    Kyllä kuule täällä on tullut torstain jälkeen lunta aika paljokin! Eikö teillä? Yöllä sato aika reilustikin, 10-20 cm, uskaltaisin väittää. Käytiin aamusämpylät hakemas, ja porukka tallas autotiellä, yritti pysyä niillä parilla hassulla uralla (kun jotkut pari hassua autoilijaa oli päättänyt lähtee kuitenkin sunnuntaiaamuna liikenteeseen) - on muuten kiva kun kaupunki ei putsaa teitä eikä jalkakäytyviä. Ehkä tämän talven jälkeen tarvis tääläkin ruveta sellasta miettiin.

    Toivotaan siis parasta. Pikkasen ottaa päähän muuten myös u-baanat. Viikon verran on meidän uusi U8 ajanut kaupunkiin, mutta näillä keleillä siitä ei ole vielä paljon iloa ollut - on kestänyt työmatkat aika harmittavan (siis raivostuttavan) kauan, kun ei ratikat juuri aja, ja tuleva viikko ei ole varmaan yhtään sen parempi. Aika kiireinen viikko tulee tääkin oleen, lahjatkaan ei oo vielä kaikki hankittuna, ja työt imee tällä hetkellä energiat aika hyvin. Mannmannmann. En kyllä silti sunkaan paapoomistilannetta kadehdi ;) Mutta toivottavasti Reneellä polvi paranee nopsaa! Terkut meiltä kummaltakin!

    VastaaPoista