Elonmerkki

helmikuuta 13, 2010

Lauantai-illan kunniaksi kävi mielessä, että voisin pikaisesti pihahtaa olevani vielä hengissä. Töissä on aivan helvetillinen kiire (sen lisäksi, että eräs iso D pitäis olla valmiina hyvin läheisessä tulevaisuudessa, eikä dokumentti varsinaisesti vaikuta siltä, mun pitäis viikon päästä pitää esitys kaikista tuloksista, eivätkä ne ole vielä päätyneet ymmärryksen muodossa päähäni, saati sitten powerpoint-show'ksi), minkä takia mua ei ole kiinnostanut tasan pätkääkään olla tietokoneen ääressä vapaa-ajalla minuuttiakaan pidempään kuin on aivan pakollista. Siispä en edelleenkään esim. vastaa sähköposteihin ilman kohtuullista viivettä. Pahoittelut tästä mm. iskälle. 

Jatkosuunnitelmat on edelleen levällään. Meillä ei oo ihan läheisessä tulevaisuudessa alkamassa yhtään uutta projektia liittyen orgaanisiin puolijohteisiin, mikä on tietenkin hyvin harmittavaa. Yksi EU:n rahoittama projekti kuitenkin on tulossa, ja proffan mielestä mun pitää Ehdottomasti hakea sitä (hakemuksen dedis ens viikon la, ja itse työhakemus tietty kirjoittamatta gaah), ja paikan saamisen mahdollisuudetkin on kuulemma aivan mainiot. Aihe onkin hyvin mielenkiintoinen: tarjolla ois LED-valoja, jotka toteutettaisiin orgaanis-epäorgaanis-hybridimateriaaleista. Miksikö en siis nyt jo pompi innosta että paikkatännepaikkatänne? Syy on juurikin se, että jotta asioista ei tulisi liian yksinkertaisia, toteutetaan tää projekti yhteistyössä Uni Bordeaux'n kanssa. Hei vajaa puolet kolmen vuoden väikkäristä Ranskassa, ööööööh. Niin.

Epätoivon iskettyä viime viikon keskiviikkona katseltiin Renén kanssa mitä muita vaihtoehtoja kaupungista löytyisi. Havaitsin sitten että DKI:llä (Deutsches Kunststoff-Institut eli saksalainen muovi-instituutti) on ainakin nettisivujensa mukaan tarjolla erinäisiäkin projekteja. Kerättyäni rohkeutta maanantaihin (tiistaihin?) asti sain tiedusteltua asiaa puhelimitse (yöh), minkä seurauksena kävin eilen näyttäytymässä ja kuulemassa lisää. Tulos: paikka ois jos vaan haluaisin, ja tuurilla voisin jopa valita kahden projektin välillä. Miksikö en siis ole huojentunut ja lopettanut muita etsintöjä? Noku kyseessä ei ole (orgaaniset) puolijohteet! (Lisäksi ois myös muutamia muita käytännön syitä kuten palkkaus ja aikataulut ja organisaatiosyistä johtuva ohjauksen vähäisyys, mutta en nyt lähde niihin) Polymeerit on kyllä erityisen siistejä, mutta jotenkin en vaan jaksa innostua liian käytännönläheisistä asioista. Väikkärin aihe ois lisäksi syytä valita kohtuullisen tarkoin: Dipan jälkeen voi vielä lähteä tekemään suunnilleen mitä kiinnostaa, mutta jos väittelen aiheesta muovit, en varmaan sen jälkeen etsi enää post-doc-paikkoja liittyen orgaanisiin aurinkokennoihin. En nyt sanonut vielä juuta enkä jaata vaan ostin itselleni kolmisen viikkoa harkinta-aikaa, mutta mulla on hyvin vahvat aavistukset siitä, mikä vastaus tulee olemaan.

Tän lisäksi oon yrittänyt useita viikkoja tavoittaa elektronisten materiaalien proffaa, mikä on osoittautunut täysin mahdottomaksi tehtäväksi: kyseessä on mitä ilmeisimmin joko erittäin nopealiikkeinen, näkymätön tai kuvitteellinen henkilö. Ryhmä tutkii orgaanisia LED-valoja ja muita siistejä asioita, ja jos meiltä ei irtoo mitään niin siirtyisin mielelläni sinne. Keskiviikkona käytyäni noin kahdettakymmenettä kertaa toteamassa että sekä professori itse että sihteerinsä ovat teillä tietämättömillä rohkaisin mieleni ja siirryin sen sijaan ryhmän post-docin juttusille. Tyyppi olikin oikein mukava ja kertoi olevansa aina hyvin iloinen jonkun ollessa kiinnostunut orgaanisista puolijohteista (heh). Projekteja on ehkä tulossa joskus, ja proffan pitäis olla ens viikon lopulla teoriassa paikalla. Seuraavaa yritystä siis kehiin joskus torstaina, mikäli en ole siihen mennessä hajonnut täysin esitelmään ja spektreihin ja kaikkeen. 

Nyt pikaisesti jotain syötävää ja sit katsastamaan lyhytelokuvailtaa, joka on tosin alkanut jo tunti sitten. 

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia