Fasching

helmikuuta 21, 2010

Karnevaaliaika valtasi Saksan hetki sitten. Eddien lievän painostuksen jälkeen todettiin Annen kanssa, ettei meille varmaan jää muuta vaihtoehtoa kuin käydä katsastamassa meno livenä Mainzissa. Tiemme johti siis mestoille maanantaina, jota myös Rosenmontagiksi kutsutaan. En nyt jaksa raapustaa tähän suurempaa selvitystä karnevaali- eli Faschingajan sielunelämästä, kiinnostuneet tutustukoon wikipediaan. Mainz nyt on kuitenkin Kölnin ohella yksi juhlinnan keskuksista, ja maanantaista kulkuetta katsomaan saapuu jonkun lähteen mukaan (oisko juurikin edellämainittu wikipedia) arviolta 500 000 henkeä. Olin kyllä tietoinen tästä, kuten myös siitä, että kaikkien paikalle saapuvien on syytä pukeutua joksikin. En kuitenkaan arvannut, että koko kaupunki olisi aivan piippuun asti täyteen ängetty (liikkuminen mihinkään suuntaan oli lähes mahdotonta) ja että jokainen, siis oikeasti jokainen vastaan tullut henkilö ois jonkinlaisessa naamiaisasussa.

Meidän koko joukkio oli pukeutunut Tscheburaschka-nimiseksi venäläiseksi satuhahmoksi Eddietä lukuunottamatta, joka oli otuksen krokotiilikaveri Gena. Mietin eka että tää juttu ei oo selkeesti rantautunut koskaan Suomeen, kunnes pienen intternetsurffailun jälkeen tajusin kyseessä olevan vanha kunnon Muksis! Tän ymmärryksen jälkeen mä olen pieni Muksis onkin soinut päässä kiitettävän usein ja pitkään.

Jatko-opiskelurintamalta: EU-projektihakemusten dedis oli vihdoin eilen, ja perinteistä poiketen olin omani kanssa valmis jo perjantaina kahdeksalta illalla. Hiukan siistiä että kaik on nyt lähetetty eikä tartte enää manata työhakemuksen kirjoittamisen ihanuutta.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia