Raskaus muutti näköäni (taas)

huhtikuuta 02, 2018

Ehkäpä odottamattomin raskausoire, jonka tiedän: näön radikaali muuttuminen. Viimeksi kärsin migreenistä usean viikon ennen kuin syy selvisi. Nyt osasin odottaa saman tapahtuvan, joten yhtäkkinen päänsärky töissä ei tullut yllätyksenä. 

Normaalistihan raskauden aikana ei suositella uusien silmälasien ostamista, koska näkö voi tosiaan muuttua. En kuitenkaan voinut lopulta lukea mitään enkä siten tehdä töitä, joten hankinta oli välttämätön. Päätin ostaa samantien uudet kehyksetkin pelkkien linssien sijaan. Nämä tuntuvat nyt mukavan raikkailta, kyllä vaihtelu virkistää aina välillä!

Nyt vaan toivotaan, ettei näkö muutu tästä enää ihan kamalasti, jotta selviän näillä linsseillä raskauden loppuun saakka. Yksi lukukyvytön jakso riitti vähäksi aikaa - toisaalta jos nyt etsimme jotain positiivista, on asunnon jokainen kaappi nyt siisti ja kaikki huoneet paitsi makkari myllätty uuteen järjestykseen. Kokeilepa itse olla vaikkapa viikko ilman lukemista tai telkkarin katselua (omalla kohdallani myös ompeleminen jäi, koska siinäkin pitää katsoa tarkasti lähelle). On harvinaisen vaikeaa keksiä muuta tekemistä kuin järjestely!

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia