Ensikosketukseni Kaliforniaan: viikko San Diegossa

syyskuuta 04, 2017

En juurikaan käy työmatkoilla, mutta kun käyn, teen sen tyylillä. Ehdin Suomesta saapumisemme jälkeen juuri ja juuri selvitä pyykkivuorista, kun suunnaksi otettiin taas lentokenttä. Tällä kertaa taitettava matka olikin hieman pidempi, sillä lensin muutaman kollegan kanssa viikoksi aivan eteläisimpään Kaliforniaan, San Diegoon.
Tämä oli ensimmäinen kertani Yhdysvalloissa, ja olo oli kummallinen. Minne tahansa katsoikin, oli selvää, että nyt ollaan ulkomailla: maisemat, autot, liikennekyltit ja kaupat olivat ihan erilaisia kuin täällä päin. Samalla kuitenkin kaikki oli kovin tutun oloista - kukaan televisiota tai elokuvia katsellut ei ole voinut välttyä saamasta mielikuvaa siitä, miltä USA näyttää.

Tunsin muuten itseni varsin tynnyrissä kasvaneeksi seurueeni keskellä: yksi on työskennellyt Yhdysvalloissa vuosia, toinen matkustellut siellä lukemattomilla loma- ja työmatkoilla ja kolmas viettänyt maassa paljon aikaa opiskelu- ja matkakuvioissa. Tässä seurassa tuntui lähes lottovoittoon verrattavalta harvinaisuudelta päästä kypsään kolmenkymmenenkahden vuoden ikään ilman käyntiä rapakon takana. Tosiaan, näissä piireissä, joissa pyörin, oma Pohjois-Euroopasta Keski-Eurooppaan yltävä liikennöintini tuntuu joskus varsin mitättömältä.Koko matkamme oli selvästi sijoitettu onnellisten tähtien alle. Työkuviot eivät olisi voineet mennä paremmin, matkaseurueemme oli varsin harmoninen niin, ettei ruokapaikoista ja aktiviteeteista tullut kinaa, ja sitten oli tietenkin itse matkakohde - kuka nyt San Diegosta ei pitäisi? Meren läheisyys pitää lämpötilan varsin miellyttävänä läpi vuoden, ja meitäkin helli noin 25 asteen auringonpaiste koko viikon ajan. Söimme tosi hyvää ruokaa, etenkin paljon meksikolaista ja mereneläviä, ja katselimme merelle. 

Tämä valo, katsokaa tätä valoa, huudahti alueella aikanaan asunut työkaveri astuttuamme enemmän tai vähemmän ryytyneinä ulos lentokoneesta saapumispäivänämme. Totta, jotain erilaista siinä oli. Auringon sävyt tuntuivat pehmeämmiltä, jotenkin kultaisemmilta - mutta ehkä ne värjäytyivät myös taustalla olevista palmuista ja siitä tunteesta, että olimme Kaliforniassa. Tästä heräsi kyllä aivan uudenlainen into päästä muuallekin Yhdysvaltoihin. Valtavassa maassa olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa! Mitkä on Sun suosikkipaikkojasi? 

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Kiva, että pääsit tälle mantereelle, San Diego on upea paikka aloittaa. USA ei ole vain valtava maa, vaan maanosa. Siinä sen viehätys. Tervetuloa uudelleen!

  VastaaPoista
 2. Typisch BASF.You create chemistry - ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
 3. San Diego on aivan mahtava paikka aloittaa USA:an tutustuminen! Sen parempaa paikkaa ei juuri ole ehdottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme kyllä hyvin tyytyväisiä! Kaupunkiin emme toki ehtineet tutustua läheskään niin intensiivisesti kuin lomamatkalla olisi pystynyt, mutta kyllä tässäkin onneksi jotain ehti tehdä.

   Poista
 4. Kiva juttu Kaliforniasta! Yks mun lempipaikkoja <3 Suunnitelmissa olis käydä siellä taas pitkästä aikaa, kunhan olis jossain välissä lomaa...
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkasuunnitelmia olisi täälläkin, mutta ne ovat toistaiseksi säästössä jotain ehkä myöhemmin koittavia (eläke?)päiviä varten - nyt ei lomat riitä kyllä kaukomatkoihin. Pöh!

   Oikein mukavaa torstaita sullekin! Viikonloppuna kai sataa, mutta ei anneta sen haitata :)

   Poista