Hurmaava Lausanne

heinäkuuta 10, 2016

matka lausanneen

Siskoni pyöritteli muuten silmiään puhuessani Lausannesta suomalaisittain. Lausanne. Sehän kuuluu samaan sarjaan kuin Peugeot, joka on siis suomalaisen suussa Peugeot eikä Pösöö (saksalaiset tuppaavat kyllä nauramaan sinut pihalle jos puhut Peugeotista, kokeile vaikka). Kyllä näin on. 
Asiaan. Berniin suuntautuneen matkani aikana alkoi vaikuttaa uhkaavasti siltä, että viettäisimme sunnuntain sisätiloissa sadetta pidelleen. Toiminnan naisina otimme kuitenkin kohtalon omiin käsiimme ja tutkimme, mistä päin Sveitsiä löytyisi parempaa säätä. Maahan on niin pieni, että useimpiin paikkoihin voi hyvin tehdä ihan vaan päiväretken. Asiantuntevan pohdinnan jälkeen tarjolla olevista vaihtoehdoista valikoitui toteutettavaksi Lausanne (kävikö muillekin niin, että koko nimi alkoi nyt kuulostaa ihan kummalliselta?), johon pääsee Bernistä junalla reilussa tunnissa. 

Tämä onkin mahtavaa Sveitsissä: ihan hetkessä olet aivan erilaisessa paikassa, joka on suurella todennäköisyydellä vähintään yhtä kaunis kuin se, josta lähdit! Lausanne on Genevejärven rannalla, ja jokainen allekirjoittaneen tunteva tai tätä blogia lukenut tietää, miten kovasti pidän yhdistelmästä sinivetinen järvi - taustalla siintävät vuoret. Ja kyllä tuolla silmät sekä sielu lepäsivät. En koe pienintäkään tarvetta oleskella vedessä uiden tai veneillen, mutta vietän mielelläni aikaa veden äärellä. Sinistä pintaa katsellessa kokee aivan vertaansa vailla olevan rauhan. Ja ne vuoret siellä vastarannalla...! Aikamme satamassa kierreltyämme kävelimme vielä lämpimässä auringonpaisteessa pitkin kaupunkia. Lausannen keskusta sijaitsee jyrkässä rinteessä, ja talojen välistä pilkahteli jatkuvasti paraneva alppijärvimaisema. Haimme jäskikiskasta Mövenpickiä, Sveitsissä kun oltiin, ja mietin, ettei tällaisessa paikassa asuva ihminen varmaan voi olla täysin onneton. 

Der Sonntag, den wir in der Schweiz verbrachten, sah recht regnerisch aus. Die Wettervorhersage für Lausanne war jedoch viel besser als für Bern, also fuhren wir mit dem Zug dorthin. Eine wunderschöne Stadt! Ich LIEBE die Kombination aus See und Bergen. 

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Lausanne ja oikeastaan kaikki Genevejärven ympärillä olevat kaupungit ja kylät ovat vaan niin ihania!! Asuin vuosia tuolla päin ja parasta oli rantakävelyt vuorien siintäessä taustalla. Pitäisikin mennä pian katsomaan vanhoja kotiseutuja, hmmm....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin huvittaisi mennä takaisin heti! Aivan ihanat maisemat!

      Poista