Vaatetta toimistoon

toukokuuta 01, 2016

sewaholic renfrew paita kokemus

Huomenna alkaa työt, iik! Tähän liittyen olen viettänyt aikaa vaatekaupoissa, sillä garderoobini ei ole varsinaisesti tunnettu toimistokelpoisista vaatteistaan. Kierroksista jäi päällimmäisenä mieleen kaksi ajatusta. Ensimmäinen: tänä varsin löysien yläosien muodin kulta-aikana on lähes mahdotonta löytää päärynävartaloiselle, yläkropaltaan alaosaansa huomattavasti pienemmälle ihmiselle sopivia vaatteita, joissa hän ei näytä yöpukuun pukeutuneelta muumilta. Toinen: simppeleistä toimistopukukoodiin sopivista topeista joutuu maksamaan törkeitä summia. 

sewaholic renfrew paita kokemus

sewaholic renfrew paita kokemus
Päätin siis opetella ompelemaan toimistokelpoisia vaatteita itse. Koska on viisasta aloittaa projektit helpolla, onnistumisen iloa tuottavalla tehtävällä, tein ensin varsin yksinkertaisen neulospaidan. Kaavana oli sama vanha Sewaholic Renfrew kuin aiemmissakin ompeluissani. Sen koko on nyt juuri sopiva. Tein rinnanympäryksen koon 6 mukaan, vyötärön koosta 2 ja lantion koosta 8. Oikein hyvä! Tällä kertaa tein paidan pitkähihaisena ja tuollaisella isolla kauluksella. Kaulukseen olen tosi tyytyväinen, se tuo yläkroppaan kaivattua voluumia ja häivyttää hieman ylä- ja alaosien kokoeroa. 

Hihat olisivat olleet mielestäni kivemman näköiset 3/4-pituisina, mutta mietin että paidan kangas on ehkä niin lämmin, että pitkät hihat ovat järkevämpi ratkaisu. Saahan ne käärittyä lyhyemmiksi, kuten kuvissa. Kankaan lämpimyyden takia paita ei ehkä ole myöskään kovin kauan sopiva tähän vuodenaikaan lämpimien ilmojen lähestyessä, mutta syksyllähän se on taas sitten oikein kiva myös värityksensä puolesta. 

Tämä on varsin hyvä alku itseni vaatetukseen, seuraavaksi sitten uusi kaava testiin!

sewaholic renfrew paita kokemus

sewaholic renfrew paita kokemus

sewaholic renfrew paita kokemus
Ich habe festgestellt, dass es in den Läden so gut wie nichts Bürotaugliches für meinen Körper gibt. Diese ganzen sehr locker geschnittenen Oberteile kann ich überhaupt nicht anziehen, ohne gleich etwa 8 kg schwerer auszusehen. Zusätzlich sind auch ganz einfache Oberteile ganz schön teuer! Also kann ich auch gleich lernen, sie selber zu nähen. Hier ist der erste Versuch, der gleich auf Anhieb recht gut gelungen ist. Als Schnitt habe ich wieder den Sewaholic Renfrew benutzt, der für mich gut passt. Mit dem Ergebnis bin ich sehr zufrieden!

Saattaisit myös pitää näistä

12 kommenttia

 1. Kaunis paita, ja kyllä kelpaa toimistoon! Hyvä että olet näppärä ompelija, aikamoista tuunausta kolmesta koosta, nostan hattua!
  Toivotan hyvää ensimmäistä työpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän alkaa ehkä jo jännittää, tähän mennessä olen ollut varsin rela-ellu. Pieni vaatekriisikin saatiin jo aikaan, kun huomasin että huomiselle on luvattu parikymmentä astetta. Siihenhän toi paita on jo aivan liian lämmin! No, jotain sopivaa löytyi onneksi ja huomenna katson ensin, mitä siellä on oikeastaan muilla päällä. Haastatteluissa en ehtinyt keskittyä moiseen sitten yhtään, vaikka se oli kyllä mielessä.

   Poista
 2. Toivotan kaikkea hyvää ja menestystä työpaikallasi. Toivottavasti saat ystävällisen vastaanoton ja miellyttävät työtoverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäinen viikko meni varsin hyvin ja kaikki vaikuttaa tosi lupaavalta.

   Poista
 3. Ihana pusero, olet kyllä taitava käsistäsi! Paljon tsemppiä ekaan työpäivään, siitä se lähtee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä tosi kivaa olla Oikea Töitä Tekevä Aikuinen :)

   Poista
 4. Onnistuit loistavasti :) Ja ei mikään helppo juttu oikeasti ole tehdä muutoksia oman kropan mukaiseksi. Tykkään kovasti paidan lämpimästä olemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää joustavat kankaat alkaa jo harjoittelun jälkeen luonnistua, ja seuraavaksi olen ajatellut siirtyä joustamattomien puolelle. Se jännittääkin vähän, mutta askel kerrallaan sielläkin, niin enköhän onnistu hyvin! Ehkä voin muutaman vuoden päästä jo olla ylpeä siitä, että vaatekaapin sisältö on suurelta osin itse tekemääni :)

   Poista
 5. Olet kyllä taitava! Ja tosi kaunis väri paidassa. Onnea myös uudesta työstä, tämä koko uutinen oli mennyt multa ohi, kun olen tosi vähän ehtinyt lukemaan blogeja. Kyllä noilla vaatteilla kelpaa aloittaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Tänne tietty pamahti nyt kesäilma, joten se tosta paidasta ;) Kyllä mä ehdin sitä onneksi kerran pitää (oikein sopiva kombo jakkupuvun housujen kanssa!). Kävin eilen paniikkiostoksilla ja luojan kiitos löysin edes jotain, mutta kyllä ompelukoneenkin on tässä suristava täydellä teholla. Onneksi teen vain kolmepäiväistä viikkoa siihen asti, että muutetaan firman paikkakunnalle, muutenhan loppuisi vaatteet heti kättelyssä! ;)

   Poista
 6. Upean näköinen paita! Millaisesta kankaasta se on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas on jotain neulosta, jonka koostumuksesta mulla ei kyllä ole minkäänlaista käsitystä. Luultavasti keinokuitua... Hain kankaan paikallisesta kangaskaupasta ihan vaan värinsä perusteella. Siellä se oli vaatetuskankaiden osastolla. Kangas on aika paksua ja myös yllättävän lämmintä vaikkei villaa olekaan, tästä tuli siis ihan talveen ja syksyyn sopiva paita. Onpa vaikeaa selittää tälleen sanallisesti! Pahoittelut siis tästä varsin epämääräisestä vastauksesta.

   Poista