Helsinki, olit hyvä meille

kesäkuuta 26, 2015

Valio luomu kevytviili

Jokseenkin kaikki allekirjoittaneen vähänkin paremmin tuntevat tietävät rakkaudestani Helsinkiin ja sen kantakaupungin taloihin (romanttisessa mielikuvassani Helsingissä ei toki muita olekaan) ja niiden leveisiin ikkunalautoihin. Siksi nautinkin kovasti olostani meidän tämänkertaisessa airbnb-asunnossa Eirassa. Sen sijainti oli ihana: kadun päässä näkyi meri ja vähän joka paikkaan käveli hetkessä. Käydessämme ruokakaupassa ostin heti ensi töikseni kasan viiliä, tuota pakollista Suomessa syötävää herkkua. 

Helsingin tuomiokirkkoVihanneksia kauppatorilla Helsingissä
Kävelimme ympäri ämpäri, ostimme marjoja torilta, kävimme laivalla Korkeasaaressa (pojan mielestä parasta: kalat, kamelit ja riikinkukot) ja kahvilla vähän siellä sun täällä ja näimme tuttuja. 

Marimekon tehtaanmyymälä Herttoniemi
Meille on vaivihkaa muodostunut perinteeksi käydä Marimekon tehtaanmyymälässä Herttoniemessä. Siellä on edukkaita lastenvaatteita ja etenkin kankaita, joiden perässä ompeleva ihminen lähtee varsin mielellään metroilemaan. Erityisenä kohokohtana on myös paikan lounas: Marimekon henkilökunnan lisäksi myös tavan kuolevaiset voivat käydä syömässä ehkä tyylikkäimmässä työpaikkaruokalassa, jonka olen tähän mennessä nähnyt. Ruoka on tosi hyvää ja aika edukasta, ja rattaidenkin kanssa mahtuu hyvin paikalle. 

the cock aamupala, flat bread
Ja kun ruoasta puhutaan, on mainittava the Cock. Emme lopulta ehtineet kovinkaan moneen ravintolaan, mutta tänne halusin ehdottomasti. Kävimme viimeisenä aamuna testaamassa aamupalan, ja olimme kyllä myytyjä. Ravintola oli just sellainen mistä tykkään: tyylikäs, mutta rento, ja ainakin nämä aamupalavaihtoehdot veivät kielen mennessään. Aiomme kokeilla kuvan flat breadia myös kotona!

Die Tage in Helsinki waren sehr schön. Wir hatten wieder eine Airbnb-Wohnung, diesmal in Eira. Am Ende der Straße hat man schon das Meer gesehen. Wir waren viel Spazieren, waren auf dem Marktplatz, sind mit dem Schiff zum Zoo gefahren und haben Freunde getroffen. Eine Tradition ist mittlerweile der Besuch des Marimekko-Outlets in Herttoniemi. Da findet man u.a. schöne Kinderkleidung und viele Stoffe. Das Mittagessen in der Kantine, die nicht nur für die Marimekko-Mitarbeiter ist, gehört auch immer dazu. Und wenn wir schon ums Essen reden, muss ich noch the Cock erwähnen. Ein neues und gerade sehr berühmtes Restaurant, in dem wir am letzten Tag frühstücken waren. Ein Traum! Die flat breads will ich auch zu Hause versuchen, nachzumachen.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Liebe Oili, das schaut alles ganz toll aus :-) ich beneide dich! Noch schöne Tage in Finnland mit deinen Männern! Wolkige Grüße aus Freising!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihr solltet halt auch nach Finnland kommen ;) Aber danke! Wir genießen den Urlaub, obwohl das Wetter auch hier nicht so toll ist. Aber es hat immerhin kaum geregnet! Hitze brauchen wir eh nicht, also alles in Ordnung!

   Poista
 2. Viiliä... kateeksi käy, täytyy odottaa elokuuhun... Juuri missasitte täällä 40 asteen helteet. Ei ole ollut vilu! :-) Ihanaa lomaa teille ja nähdään taas! Terv. E-S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä hittoa, lomatunnelmissa unohdin näköjään vastata! Ja joo, mieshän lensi takaisin viikkoa meitä aikaisemmin ja ehti vielä kokea helteiden lopun. Kämppä oli kuulemma mukavan lämpöinen ;) Tosin ei tänäänkään kai ihan kylmä päivä ole tiedossa!

   Voitais kyllä taas treffata kun teillä on aikaa :)

   Poista