Lämpimät ranteet

lokakuuta 14, 2012

Mulla on nyt jatkuvasti näitä neulomisproggiksia työn alla. Tässä välissä valitsin yhden pikahomman ja tein itselleni ranteenlämmittimet. Ne ovat näin kylmään aikaan ehdottoman tarpeelliset sekä kotona että etenkin töissä, muuten tuhoan kaikkien paitojen hihat repimällä niitä pidemmiksi kun on niin kylmä. Oon tähän asti vältellyt virkkaamista kuin ruttoa, koska en ole koskaan oppinut sitä enkä ole uskonut, kun kaikki ovat sanoneet sen olevan sikahelppoa. Nyt kuitenkin halusin noihin pötköihin silmukkareunukset ja otin toverikseni googlen. Pakko myöntää, sikahelppoa. Mun mielestä noista tuli tosi söpöt, taidan tehtailla niitä lisää. Lankakin on ihanan pehmeää ja lämmintä merinoa. Kyllä nyt kelpaa myös ällöinä sadepäivinä, kuten esimerkiksi tänään.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Onpas nätit! Saatan varastaa reunanvirkkausidean itselleni. :) Ei ole sellaista tullut vielä kokeiltua, vaikka ranteenlämmittimiä/kämmekkäitä tein useammat viime syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasta ihmeessä! :) Voit myös kertoa, jos sulla on joku hyvä vinkki huomaamaani ongelmaan: kun ton pötkön päättelee ennen virkkausta, ei se päätelty reunus jousta mitenkään ihan äärettömän paljon. Noi on siis ihan tosta yläreunasta hiukan ahtaat, kun se on ainoa kohta, josta eivät oikein anna periksi. Voiko sen päättelyn tehdä jotenkin älykkäämmin? Vai pitäisköhän vaan lisätä jossain loppuvaiheessa pari silmukkaa, hm.

   Poista
  2. Mun repertuaarissa ei ole mitään muuta ratkaisua tuohon kuin tietoisesti löysien silmukoiden tekeminen päätellessä. Mutta nurinperistä voisi kokeilla: Eli neuloisikin kämmenosasta kyynärpäätä kohti. Silmukoiden luontiin mulla on joustava vinkkikin, onko norjalainen silmukka tuttu? Vaatii aluksi vähän harjoitusta, mutta olen nyt jäänyt siihen ihan koukkuun. Tästä opettelin itse http://www.youtube.com/watch?v=0s_ptcYJxPo mutta tämä taitaa olla vähän selkeämpi: http://vimeo.com/18374751

   Poista
  3. Joo mullekin tuli mieleen toi yläosasta alaspäin neulominen. Kiitokset tekniikkavinkeistä! Kokeilen seuraavien lämmittimien kohdalla :)

   Poista