Aurinkoa

helmikuuta 13, 2012

Viime viikot meitä on hemmoteltu lähes jatkuvalla auringonpaisteella. Täällä on ollut lähes täydellinen kevättalvi-ilma: pakkasta kymmenisen astetta ja täysin pilvetön taivas. Paikalliset ovat tietty valittaneet kylmyyttä (kuten myös itse aamuisin pyöräillessäni varpaat jäässä), mutta oma mielialani on ollut auringon takia huipussaan. Lisäpiristyksenä taloudessa on viime aikoina nähty tulppaaneja kaunistamassa näkymiä.


Ostin taannoin vaelluskengät, jotka korkkasin eilen kun käytiin kävelemässä lähimetsässä. Liikkeellä oli muitakin, eikä ihme. Aurinkoiset sunnuntait on kuin luotu ulkoiluun (ei sillä että aktivoituisimme läheskään joka viikko, on huomautettava) - varsinkin kun usein tuntuu, että kaikki mahdollinen on kiinni pyhäpäivinä. Metsää eivät sentään voi sulkea, vaikka lepopäivä onkin, ja hyvä niin.


Kuten kuvasta näkyy, lumen määrällä ei täällä päästä kehuskelemaan. Tämä on pelkkää plussaa: lumisade tarkoittaa teiden jatkuvaa suolaamista, koska paikalliset eivät muuten pääse kitka- tai parhaassa tapauksessa kesärenkaidensa kanssa liikkeelle. Tämä taas tarkoittaa valkoisten nietosten sijaan lähinnä ruskeaa loskaa, mistä en ole niin kovin innoissani. Lumet pysyköön siis poissa ja maa kuivana.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia