Helpotusta arkeen - missä menee pullamössöyden raja?

lokakuuta 05, 2017

Minusta tuntuu, että Suomessa on ainakin ollut valloillaan vahva itse tekemisen kulttuuri. Väsyttääkö arki lasten kanssa? Mitäs hankit, ja itse ne on hoidettava - kuten myös talous, vaikka kävisitkin kokopäivätöissä. Oma huusholli siivotaan tietenkin itse,  ja itse käydään myös kaupassa ja valmistetaan päivittäinen lämmin ruoka. Muu olisi uusavutonta pullamössöä! 

Toki ajat ovat varmasti muuttuneet viimeisten vuosien kuluessa, kun olen ollut poissa maasta. Useammalla tutulla käy tätä nykyä siivooja, mikä ei lapsuudessani todellakaan ollut tavallista.

Itsehän olen ulkoistamisen suuri ystävä, mikäli se on vain mahdollista sekä budjetin että käytännöllisyyden suhteen. Meillä on käynyt siivooja kerran viikossa nyt vuoden ajan, enkä todellakaan halua luopua palvelusta. Näin tiheällä siivoustahdilla koti pysyy sekä puhtaana että järjestyksessä - tavarathan on pakko pitää paikallaan, muuten siivooja ei voi siivota. Tämä taas on ihan älytön lisä elämänlaatuun. Olen huomannut, että sotkuinen ja likainen koti vie tosi paljon energiaa, enkä voi rentoutua ennen kuin paikat ovat jokseenkin kunnossa. 

On meillä muitakin helpotuksia varsin täynnä olevaan arkeen. Naapureiden lastenhoitaja käy hakemassa poikamme vähän turhan aikaisin kiinni menevästä päiväkodista kaksi kertaa viikossa. Tämä on ihan mahtava juttu: voin olla itse töissä vähän pidempään ilman jatkuvaa kilpajuoksua kelloa vastaan, ja lapsi taas tykkää kun tarhapäivän jälkeen voi vielä leikkiä naapurin poikien kanssa.
Kolmas ulkoistaminen näkyy kuvissa. Törmäsimme tarjoukseen ruokakassipalvelusta, ja päätimme kokeilla. Meille on nyt siis toimitettu pariin otteeseen laatikko, jossa on reseptit sekä kaikki ainekset kolmeen ateriaan. Homma epäilytti aluksi, sillä en oikein keksinyt, missä palvelun lisäarvo on: kaupassa pitää kuitenkin käydä ostamassa aamupalakamoja ja syötävää lopuiksi päiviksi, ja itse se ruoka on myös kokattava.

Täytyy kuitenkin sanoa, että käänsin kelkkani. Valmiit reseptit takaavat huomattavasti monipuolisemmat pöperöt kuin mihin mielikuvitukseni riittää töiden jälkeen, mutta se ei ole tässä se suurin plussa. Olen huomannut, että parasta on se, että savuavat aivot voi sammuttaa hetkeksi, kun kokkaus sujuu autopilotilla. Ei tarvitse kaivella reseptejä tai miettiä, mitä sitä nyt tekisi ja onko kaikki ainekset kaapissa. Kun joutilasta aikaa ei juurikaan ole, teen sitä edes pääni sisälle. Palkinnoksi saa vieläpä ruokaa!

Olemme siis varmasti pullamössöskaalan kärkipäässä, mutta tiedättekö mitä: jos onnistumme sillä helpottamaan arkea ja tekemään ruuhkavuosista vähemmän ruuhkaiset, olkoon niin!

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Me pyritään kans ulkoistamaan suht samoja hommia. Harmi vain, että naapurustosta ei olla löydetty lastenvahtia jaettavaksi. Samanikäinen leikkikaveri ois kova juttu. Ateriapakkauksia ei valitettavasti voi vielä harkitakaan, kun lapsi on ruokansa suhteen varsin nirso, mutta vesi kielellä katson ja luen muiden kokemuksia. Ehkä mekin jossain vaiheessa uskalletaan, koska kolmevuotiaan makumaailma on alkanut taas vaihteeksi avartua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meidänkin lapsi on nirso kuin mikä! Mut noita annoksia voi valita etukäteen, ja yritän etsiä sellaisia, mistä se syö edes jotain. Loput otan sit töihin evääksi, ja sittenkin saattaa jäädä yli. Annoskoko tuntuu olevan aika reilu. Kolme kahden hengen ateriaa viikossa on siis ihan hyvä määrä meille, oon aatellut että vaikka joka toinen viikko voisi tilata boksin.

   Poista
 2. Kyllä minusta on ihan oikein ja kohtuullista, että elämästä saa myös nauttia eikä kaikkea tarvitse vääntää itse niska limassa. Mä olen joskus miettinyt tuon kokeilemista, mutta lukukauden ja iltatöiden alettua meni taas yhteiset iltaruoka-ajat kortille, joten vielä toistaiseksi mennään omilla ideoilla. Mutta joskus kokeilen varmasti sitä Rewen kotiinkuljetuspalvelua =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rewe on kanssa hyvä! Me käytettiin sitä jonkin verran Darmstadtissa asuessamme, mutta homma kariutui lopulta siihen, että tilaus pitäisi saada tehtyä ainakin päivä ennen toimitusta. Tuntui ylivoimaiselta tietää, mitä haluaa tilata, joten emme sitten saaneet aikaiseksi... It's not Rewe, it's us! ;)

   Poista