Kantinkääntöhommissa

syyskuuta 21, 2015

ottobre sausage dog nosh organics krokotiili kangas kantinkääntäjä ompelukoneeseen
Lastenvaatteissa kanttaukset on musta kivempia kuin perus resorihuolittelut. Kaltaiseni laiskanpulskea henkilö huomaa kuitenkin ongelman toteutusvaiheessa: kanttaaminen  vaatii useita työvaiheita (gasp!) ja lisäksi nurja puoli näyttää väistämättä aika kamalalta. Siis ei kiitos. Elämäni sanoina -Anne kuitenkin retosteli jo joskus aikoja sitten kantinkääntäjällään, ja minähän innostuin heti googlettamaan, mistä on kyse. Kävi ilmi, että tuon oikeastaan vain peitetikkikoneeseen tarkoitetun vehkeen saa teipattua kiinni myös mihin tahansa ompelukoneeseen. Internet kertoi myös, että Ameriikoista saa tilattua näitä ihmekapistuksia aivan sikahalvalla, joten minähän ryhdyin heti tuumasta toimeen. 

ottobre sausage dog nosh organics krokotiili kangas kantinkääntäjä ompelukoneeseen
ottobre sausage dog nosh organics krokotiili kangas kantinkääntäjä ompelukoneeseen
Onhan se ihana vekotin! Valmista syntyi yhdellä hurautuksella ja jälki on siistiä. Tilatessa en tosin älynnyt miettiä lopullisen kantin leveyttä (8 mm) suhteessa neppareihin (10 mm). Meidän mies ei enää niinkään hartianappeja tarvitse kuin koristeeksi, mutta muiden pikkuihmisten hommia varten tilasin myös leveämmän kääntäjän. Tässä paidassa onnistuin toki myös kämmimään napin paikan, mutta onneksi sitä ei tarvitse oikeasti juuri availla. Näillä mennään!

Paidan kaavana on Ottobren Sausage dog -body koossa 86 cm, jonka pätkäisin fiilispohjalta paidaksi. Ennen leikkausta olisin toki voinut älytä, että body on tarkoitettu aika hyvin istuvaksi ja sen kaava on siis varmasti hieman kapeampi kuin tähän asti käyttämäni pitkähihaisten paitojen kaava. Tarkoituksena oli tehdä paita reilulla kasvunvaralla, mutta käyttöönhän se päätyi heti ja jää kohta varmaan pieneksikin. Pitää tehdä uusi isompana versiona!


ottobre sausage dog nosh organics krokotiili kangas kantinkääntäjä ompelukoneeseen
Ich habe mir bei E-Bay einen Bandeinfasser gekauft. Er ist eigentlich für eine Janome Coverlock gedacht, aber man kann ihn mit Tesa wunderbar auf jede Nähmaschine kleben. Er ist total super! Jetzt gelingt das Einfassen in einem einzigen Schritt und das Ergebnis sieht auch links schön aus. Als Schnittmuster habe ich hier den Sausage Dog -Body aus der Ottobre, als Pulli geschnitten. Das Ergebnis gefällt mir sehr gut, nur hätte ich eine Größe größer wählen sollen. Ich habe nicht daran gedacht, dass ein Body wohl enger geschnitten ist als ein Pulli... naja, ein Grund, noch einen zu nähen!

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Mahtavaa että en oo turhaan jakanu ilosanomaa kantinkääntäjästä :D Siis ihan huippu kapistus!

  Mäkin onneton ehdin tehdä noita Sauge dog -paitoja ihan kaksin kappalein ennen kun tajusin, että kaava on, bodyksi kun on tarkotettu, vähän turhan kaponen :/ Nää on just niitä kuuluisia virheitä mistä oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo siis mähän oisin voinut siitä sun postauksesta jo älytä tän, mutta muistan vaan miettineeni että jaa, onpas teidän poika kasvanut jos se tarvii nyt jo koon 80... ja siis tokihan mä tein näitä myös kaksi, toisen lahjaksi, joten homman älyttyäni pääsin heti uusiin ompeluhommiin, jotta saaja sais edes jotain joka mahtuisi päälle kahta viikkoa pidempään :/

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi miltä tämä taianomainen väline näyttää, koska en siis todellakaan osaa edes kuvitella miten se toimii. T. Insinööri

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule mäpäs kuvaan tästä piakkoin informaatiomateriaalia ja lähetän sun whatsappiin!

   Poista
 3. olispas kiva täälläkin nähdä kuvamateriaalia moisesta vehkeestä. Mäkin olen aina kuvitellut että käy vain peitetikkikoneeseen. Ja sitähän ei mulla ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule mäpäs kirjoitan aiheesta kuvien kera heti tässä toivottavasti lähiaikoina!

   Poista