Pientä luksusta ja rauhaa hääpäivän kunniaksi

elokuuta 10, 2015

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu
Ennen pojan syntymää olimme vahvasti sitä mieltä, että sitten kyllä järjestämme säännöllisesti aikaa ilman lasta, jotta voimme keskittyä toisiimme. No, todellisuus on kuitenkin ollut toinen, vaikka lapsenvahtiehdokkaita olisi kyllä muutama tässä lähistöllä. Menneen hääpäivän kunniaksi buukkasimme anopilta viikonlopun, jätimme pojan hemmoteltavaksi ja ajoimme Johannesbergiin Auberge de Temple -nimiseen pieneen butiikkihotelliin, jossa on kuuden huoneen lisäksi myös yhden Michelin-tähden ravintola. 

Olimme varanneet yöpymisen ja kuuden ruokalajin illallisen sisältävän paketin. Ruoka oli taivaallista, ja oli ihanaa syödä ajan kanssa ja nauttia eleettömän lämminhenkisestä palvelusta, viimeisen päälle mietityistä annoksista ja niihin sopivista viineistä sekä siitä, että oli kerrankin aikaa jutella rauhassa jostain muustakin kuin pojasta, töistä tai niiden etsimisestä. Ravintola oli pieni ja sen verran fiini, etten katsonut sopivaksi kaivaa kameraa esiin annosten kuvaamiseksi vaan keskityin niiden nauttimiseen ilman dokumentaatiota. Ihanaa huonettamme sen sijaan kuvasin ihan ajan kanssa. Sen nimi oli muuten Juhani Palmu, ja kaikki seinällä olevat taulut olivatkin herran käsialaa.

Mini-irtiotto arjesta oli ihana! Se sisälsi juuri sopivasti luksusta ja rauhaa sekä - ei lainkaan vähäpätöinen seikka - katkeamattomat yöunet. Sovimme ottavamme uusiksi viimeistään seuraavana hääpäivänä.

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu
Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu

Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu
Auberge de Temple Zimmer Juhani Palmu
Vor dem Geburt des kleinen Mannes haben wir gesagt, dass wir dann als Eltern auf jeden Fall regelmäßig zu zweit was machen und Zeit für uns als Paar nehmen. Die Realität sieht natürlich anders aus... Deswegen haben wir, um unseren Hochzeitstag etwas nachträglich zu feiern, den Sohn zur Schwiegermutter gebracht und sind nach Johannesberg gefahren. Da gibt's Auberge de Temple, ein sehr kleines und feines Hotel mit einem Sternerestaurant Helbigs, in dem wir eine Übernachtung mit 6-Gang-Menü gebucht haben. Das Restaurant war zu fein um dort Fotos zu machen, aber dafür habe ich das Zimmer ausgiebig fotografiert. Wir fanden unsere kleine Auszeit super. Wir hatten Zeit und Ruhe, konnten über Sachen reden, die nichts mit Kindern oder Job zu tun haben, und es hat uns niemand in der Nacht geweckt. Und genauso wichtig: das Essen war wirklich sehr, sehr, sehr lecker.

Saattaisit myös pitää näistä

12 kommenttia

 1. En ole koskaan ennen kuullut tuosta paikasta, kivalta näyttää. Yhden tähden ravintoloista saa joskus melkein parempaa ruokaa kuin kolmen tähden. Hauskaa, että Juhani Palmu "oli siellä". Hän asui aikanaan Bonnissa ja kävinkin hänen ateljeessaan. Ennenhän mä maalasi pääasiassa latoja, mutta ei tainnut tuolla enää niitä olla esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli meidän ensimmäinen kerta yhdenkään tähden ravintolassa. Ei ollut muuten ihan triviaalia löytää minkäänlaista paikkaa, melkein kaikki tuntuivat olevan nyt kesälomalla. Onneksi löydettiin tämä, oltiin ihan myytyjä! Menkää ihmeessä syömään jos satutte olemaan joskus tuolla päin.

   En muuten tiennytkään, että Palmu on asunut Saksassa! Niitä latoja oli tuollakin pari yhdellä seinällä, mutta pääpaino oli noissa mun silmään tosi kivoissa töissä.

   Poista
 2. Ah, kuulostaa niin ihanalta.. Meillä nuorempi on reilun vuoden ikäinen ja lokakuussa ollaan ekaa kertaa jättämässä hoitoon ja mennään ravintolaan pitkällä kaavalla. Tosin napanuora kiristää vielä sen verran että katkeamattomat yöunet jää haaveeksi.. Ehkä ensi vuonna sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin saman ikäinen pikkumies on täälläkin :) Meillä napanuora oli ilmeisesti hyvinkin tiukalla siihen asti, kun poika meni tarhaan. Siellä menee loistavasti ja kun isoäitinsä hakee ukon kerran viikossa ja nukuttaakin pojan (mä pääsen salille!), ei osattu keksiä yhtäkään kohtaa, joka tässä yön yli -järjestelyssä ei toimisi. Hyvin olikin mennyt, tosin molemmat taisivat olla aika puhki viikonlopun jälkeen ;)

   Poista
 3. Vau mikä paikka! Kuulostaapa ihanalta hääpäivän vietolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oisitpa nähnyt ne ruoka-annokset! Ihan sairaan nättejä ja niin hyvää :) Suosittelemme erittäin lämpimästi!

   Poista
 4. Hauska sattuma että pääsitte Palmun huoneeseen! Osaskohan ne yhdistää teidät suomalaisen sukunimen kautta? (Palmusta tulee muuten nykyään mieleen lähinnä Fingerporin Pahani Julmu -vitsit.) Rohkea sisustus kyllä, ei mitään neutraalia valkoista.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko sukunimellä jotain tekemistä asian kanssa, mutta voi olla! Ja totisesti valkoinen loisti poissaolollaan. Koko paikan sisustus oli musta tosi kivasti tehty, paljon harmaaseen taittuvia sinisen sävyjä (joissain näistä mun kuvista näyttivät ehkä liiankin kirkkailta). Tää meidän huone oli kyllä aika tumma noin niinku jokapäiväiseen käyttöön ajateltuna, mutta yhden yön visiitillä aika ihana.

   Poista
 5. Onpa muuten hervottoman mehukkaita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh mikä luonnehdinta! Hervottoman mehukasta ei ookaan tainnut tässä osoitteessa olla tätä ennen mikään. Mut siis totisesti tolla interiöörillä on helppo mehustella, vaikka ois ihan väärä objektiivikin mukana!

   Poista
 6. Oi, kuulostaa ja näyttää niin hyvälle! Ja kyllä, irtiotto olisi kiva. :) Hienoa, jos joskus saa vähän hoitoapua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi reissu oli kyllä niin ihanaa luksusta, että muistelen sitä edelleenkin säännöllisesti. Pitäisi ehkä yrittää käydä vähän useamminkin jossain ilman lasta, ei sen tarttisi aina tähtiravintola olla.

   Poista