Pastellia päälle

helmikuuta 15, 2016

Olen tässä jatkanut hiljakseen ompeluprojektini parissa. Kylläpä itselle ompeleminen onkin vaikeampaa kuin lastenvaatteiden tehtailu! Ongelmat alkavat jo kankaiden etsimisestä. Lastenvaatteisiin tottuneena silmä on harjaantunut etsimään printtejä, ja etenkin netistä ostettaessa yksiväriset kankaat näyttävät ihan auttamattoman tylsiltä. Useimmiten joudunkin muistuttamaan itseäni siitä, että tykkään pukeutua tylsiin vaatteisiin. Ei turhan räikeitä värejä, ei silmiinpistäviä printtejä. Raidat käyvät, jotkut hillityt kukkakuosit myös.

Tällä taustalla olin iloinen löytäessäni tämän Art Gallery Fabricsin hennon kukkakankaan. Ja nyt kun katsoin, on tuolla kaupassa myös muita ihanuuksia aikuiseenkin makuun. Art Galleryn kankaita löytyy Saksan DaWandasta sekä suomalaisille tutummasta Etsystä pilvin pimein. Laatukin tuntuu olevan kohdallaan: trikoo on pehmeää kuin pumpulipilvi.

Tällä kankaalla voin myös osallistua HommaHuoneen helmikuun värihaasteeseen, mistä olen noviisiompelijana aika innoissani. Haasteessa annetaan siis tämän vuoden joka kuukaudelle väri tai sävy, jota tulisi käyttää ompelussa. Helmikuulle osuivat pastellisävyt, ja sehän sopi minulle varsin hyvin. Parhaimmillaan pastellit ovat makuuni just täydellisiä - hieman tyttömäisiä, mutteivät kuitenkaan ällöjä. Noita jälkimmäisiä toki valitettavasti löytyy pilvin pimein. Tämä kangas osui kuitenkin ihan nappiin!

Kaavan suhteen jatkoin kokeiluja Sewaholic Patternsin Renfrew topin kanssa. Tästä versiosta tuli edellistä reilumpi kooltaan. Luulen, että optimaalinen tilanne on jossain näiden kahden version välillä - sinne ehkä seuraavaksi?

Ich habe wieder genäht. Der Stoff stammt aus dem Hause Art Gallery, und ich habe ihn beim Ella bei DaWanda gekauft. Er ist butterweich und der zarte Blumenmuster ist unauffällig genug für meinen Geschmack. Für Kinderklamotten nehme ich am liebsten Stoffe mit Muster, aber für mich ist es schwieriger, was zu finden. Unifarbene Stoffe sehen langweilig aus (obwohl ich mich selbst erinnern muss, dass ja am liebsten langweilige Kleidung trage!), und viele Muster zu kindisch oder irgendwie sonst nicht schön. Streifen und dezente Blumen gehen aber immer.

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Ihana paita ja ihana kuosi! Just hyvin aikuiselle sopiva. Puhut kyllä niin asiaa, miten aikuiselle/itselle ompelu voikin olla niin erilaista kuin lastenvaatteiden tekeminen? Mulla on kanssa vahvastin nyt menossa innostus itselle ompeluun. Kivaa vaihtelua ja haastetta just! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ja eikö olekin ihanan kutkuttava ajatus, että voi (ainakin teoriassa, heh) tehdä itse itselleen just semmosia vaatteita kuin haluaa? Toki maaliin asti - jos sinne nyt voi koskaan päästäkään, ainahan sitä voi oppia lisää - on piiiitkä matka, mutta mä oon kyllä innoissani jo näistä kivoista trikoopaidoista. Kunhan saan näistä muokattua oikeasti hyvin istuvat, aion ehkä seuraavaksi siirtyä pois joustavien kankaiden turvallisesta maailmasta! Oon aatellut tätä kaavaa: http://www.sewaholicpatterns.com/oakridge-blouse-pdf-sewing-pattern/. Pitäis vaan etsiä sopiva kangas!

   Poista
 2. Kaunis pusero ja kaunis kuosi, sopii sinulle tosi hyvin :) Suomessa pari vuotta sitten oli ompelupiireissä muotia tehdä niistä värikkäistä lasten retrokuoseista myös aikuisille vaatteita. Mutta en tiiä, moniko niitä sitten kuitenkaan aktiivisesti osaa itsellään käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä tuntuu näkyvän vieläkin ainakin Facebookin ompeluryhmässä. Ei sovi meikäläiselle sitten yhtään! Aikuisten eli itseni vaatteisiin etsin muutenkin kankaita mieluummin ulkomaisilta valmistajilta, en ole onnistunut löytämään suomalaisilta firmoilta oikein muita kuin lapsille sopivia kuosillisia kankaita.

   Poista
 3. Instassa olenkin tätä moneen kertaan ihastellut ja olen itsekin ArtGalleryn kankaisiin tykästynyt. Nyt yritän löytää sopivan hintaisen toimituskulun, jotta saisin näitä kankaita lisää.
  Puseron malli ja kangas sopivat täydellisesti yhteen! Kiva, kun olet haasteessa mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että olet ommellut ainakin siitä koivupohjaisesta kankaasta. Tilasitko sen jostain Suomesta vai ulkomailta? Ja pidän peukkuja toimituskulujen kanssa! Useissa kaupoissa tuntuu olevan ilmainen toimitus jostain tietystä summasta lähtien, tuolla Ellalla esim. 70 €, mutten kyllä tiedä onko se sitten vaan Saksaan lähteviin tilauksiin. Käytännössä pitää varmaan vaan tilata vähän reilumpi satsi kerralla, niin postituksen hinta ei nouse niin korkeaksi.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Niin mustakin :) Nämä Art Galleryn kankaat on ihania!

   Poista