Matkalla Saksassa: Tegernsee Alppien juurella

maaliskuuta 24, 2016

tegernsee saksa

Aivan eteläinen Saksa on pysynyt allekirjoittaneelle toistaiseksi aika tuntemattomana alueena. Meillä on paljon ystäviä Münchenissä, mutta kaupungin ympäristössä ei ole tullut juuri pyörittyä. Aivan käsittämätöntä, sillä Alpit ilmestyvät horisonttiin jo aivan lyhyen ajomatkan jälkeen. Tilannetta on nyt hieman korjattu, sillä vietimme tällä viikolla päivän-pari Tegernseellä, ihan Alppien juuressa olevalla järvellä. 

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa
Tegernseelle ajaa Münchenistä hetkessä, ja se onkin varsin suosittu matkailukohde. Enpä ihmettele lainkaan: tyyni järvi ja sen taustalla kohoavat vuoret ovat ainakin omasta mielestäni varsin lyömätön yhdistelmä. Aluella on toinen toistaan upeampia vaellusreittejä, joita testaamme sitten joku toinen kerta. Nyt meillä oli vain vähän aikaa, joten keskityimme nauttimaan maisemista iltakävelyn muodossa.

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa
Tegernsee on kesällä varmasti aivan upea paikka, kun puissa on lehdet ja lämpötilat kohoavat korkeammiksi. Meillä oli tällä kertaa saapumispäivämme suhteen hyvä tuuri, ja ehdimme illan tullessa ihastella maisemia pilvettömän taivaan alla. Kävelimme pitkin järven rantaa ja ohitimme toinen toistaan upeammilla näköaloilla varustettuja ravintoloita ja kahviloita. Tähän aikaan vuodesta on vielä aika viileää eikä turismikausi ole selvästi vielä alkanut. Luulen, ettei rantaa pitkin saa kesällä kävellä lainkaan näin rauhassa.

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa
Italia ei ole tuolta etelästä käsin kaukana, mikä näkyy kahviloissa ja ravintoloissa. Ihanaa italialaista jäätelöä saa toki muualtakin Saksasta, mutta ehkä se on tuolla vielä asteen parempaa. Auringon laskiessa oli sen verran viileää, että testaaminen jäi ensi kertaan. Illalliseksi söimme kyllä varsin erinomaista pizzaa.

Nyt kun vihdoin älysimme, että Münchenistä käsin pääsee tosiaan hyvin ripeästi tällaisiin maisemiin, ei tämä jäänyt varmasti viimeiseksi kerraksi. Toivottavasti ehdimme ensi kerralla myös vuorille asti!

Aloitin muuten blogin Facebookissa ja Instagramissa vaivihkaa yhden naisen kampanjan Saksan matkailuimagon parantamiseksi. Suppean otantani perusteella noin puolet ihmisistä on nimittäin sitä mieltä, ettei tänne kannata tulla, maa on nimittäin tylsä mesta täynnä rumia teollisuuskaupunkeja, Horsteja ja Wursteja. Tämähän ei siis pidä lainkaan paikkansa! Ajattelin käyttää Instagramissa tägiä #lomallesaksaan, joten liity ihmeessä mukaan!

tegernsee saksa

tegernsee saksa

tegernsee saksa
Wir waren kurz am Tegernsee. Am ersten Tag hatten wir Glück mit dem Wetter. Es gibt definitiv Schlimmeres als einen Spaziergang am See mit den Bergen am Hintergrund!

Saattaisit myös pitää näistä

50 kommenttia

 1. Ihanaa seutua, tuonne kannattaa reissata muulloinkin. Minä asuin kauan sitten vuoden Ammerseen rannalla, ja Alpit näkyivät ikkunasta.

  VastaaPoista
 2. Loistava ajatus, täytyypä itsekin kontribuoida projektiin!

  Pitäisi kyllä reissata Saksassa vähän enemmän, sitten joskus kun sinne taas pääsee. Onhan se niin monipuolinen maa, ettei näillä matkoilla ole nähnyt kuin murto-osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se kannattaa! Pitäisi varmaan itsekin ryhdistäytyä... Vaikka tää vuosi on kyllä lähtenyt ihan hyvin käyntiin, ollaan jo päästy sentään Stuttgartiin ja tuonne Münchenin huudeille, ikuisuuskohteita molemmat! Ja tänään käytiin vielä tsekkaamassa Koblenzkin!

   Poista
 3. Kauniilta näyttää! Saksan alpeille olisi kyllä päästävä joku päivä. Mä taidan tulla mukaan sun #lomallesaksaan -kampanjaan, sen verta itseäkin harmittaa, kun osa ystävistä suuntaa lomilleen aina jonnekin muualle kuin meitä katsomaan. Kun ei Saksassa ole mitään nähtävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka tuonne etelään kyllä kannattaa. Ja Schwarzwald on sitten toinen hieno seutu, etelässä sekin. En oikein osaa päättää mikä olisi lempparini, onhan tuolla sitten vielä Bodenseekin!

   Poista
 4. 10 vuotta sitten oli Saksassa jalkapallon maailmanmestaruuskisat, jonka mottona oli "Die Welt zu Gast bei Freunden" (A time to make friends/ Le rendeez vous de l´amite/ El mundo entre amigos). Siitä asti olen ihmetellyt, millainen omituinen käsitys ulkomailla on ollut Saksasta ja saksalaisista, koska ulkomaiset kävijät mainitsivat olevansa miellyttävästi yllättyneitä Saksasta ja saksalaisista. Ihmettelen, mitä ihmeen kuvamateriaalia ulkomaitten TV kanavat ovat miltä vuosikymmeneltä/-sadalta ja mistäpäin Saksaa näyttäneet. Ettei vain TV aika olisi pysähtynyt yli 70 vuotta vanhoihin eläviin kuviin ja/tai kohta 30 vuoden takaisiin kuviin DDR:n luhistumisesta.
  No, suomalaisille Saksa ja saksalaiset taisivat olla tietyistä syistä hiukan nolottavia ja kiusallisia ystäviä.Tuo sinun yhden naisen kampanjasi moderneilla informaatiokanavilla on hyvä idea. Toivotan sille menestystä. Motoksi sopisi vaikka " Steter Tropfen höhlt den Stein".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut useiltakin tahoilta, että nuo MM-kisat olivat jotenkin käänteentekevä hetki. Saksalla ei kieltämättä kertakaikkiaan ole mitenkään paras imago. Aion tehdä oman osani asian muuttamiseksi!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Liityn kampanjaan :-)

  Ja olen muuten huomannut, että jäätelö (tai myös ravintolaruoka) on mystisesti sitä parempaa mitä etelämmäksi menee. Meidän kulmilla on vaikka kuinka monta jäätelöbaaria, joihin jengi jonottaa aivan onnessaan, mutta parhaimmillaankin jäätelö on vain keskinkertaista. Sen sijaan Stuttgartissa sain ihanaa italialaista jäätelöä. Olen kyllä kuullut saksalaistenkin suusta arvion, että Pohjois-Saksassa ruoka on huonoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Tämä pohjoisesta etelään menevä variaatio on mulle ihan tuntematon juttu. Toisaalta kovin pohjoisessa en ole juuri liikkunut, Hampurissakin vain pari päivää ja muualla sitäkin vähemmän. Berliiniä ei varmaan lasketa. Kaikki tätä Frankfurtin seutua pohjoisemmassa oleva on mulle aika eksoottista :) Italialainen jäätelö on musta täälläkin varsin hyvää. Olisi varmaan pitänyt maistaa pallo tai pari tuolla, mutta oli kertakaikkisesti aivan väärä lämpötila moiseen.

   Poista
 6. Vietin opiskeluvaihtoni Münchenissä ja ehdottomasti tämän periodin huippuihin lukeutui vaellusreissut Tegernseen (ja Schlierseen) alueen vuorille ja toisaalta Starnberger Seelle, joka on varakkaiden müncheniläisten kesänviettopaikka ja siten hyvin "schickimicki" järvikohde, tietysti sekin vuorien kehystämä. Starnbergiin pääsee helposti junalla Münchenistä, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa kyllä kovasti toi Starnberger See, kun taas miehelleni se on varmasti liian schickimicki. Musta on välillä kiva katsella varakkaiden ihmisten kauniita asumuksia :) Niin vähän aikaa, niin paljon kivoja matkakohteita!

   Poista
 7. Täytyy pitää sun hashtag mielessä. :) Myönnän, etten itsekään ole päässyt noista mielikuvista ihan irti, vaikka paljon Saksaa on tullut nähtyä. Ei mitään havaintoa, mistä ne mielikuvat kumpuaa, kun ei niillä ainakaan todellisuuden kanssa tunnu paljoa olevan tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasyy on varmasti se, että etenkin isommat kaupungit ovat poikkeuksetta osin aika rumia - ne pommitettiin niin maan tasalle että arkkitehtuuri on pakosta vähän mitä on. Sellaista kokonaisvaltaista helmeä ei ehkä löydä, ellei sitten osaa siirtyä vähän pienemmille paikkakunnille. Kuka näistä tietää! Minäpä yritän korjata asiaa ainakin lähipiirini osalta :)

   Poista
 8. Olen vasta saanut maistiaisen Saksasta, mutta hyvältä näyttää ja ruokahalu kasvaa syödessä. Aivan erityisesti juuri tuollaiset luontokohteet kiinnostavat - Saksassako ei muka luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä täältä kyllä löytyy! Alppien lisäksi vaikkapa jokilaaksot viinitarhoineen ja linnoineen ovat kyllä maininnan arvoisia. Pitäisi matkustella täällä itsekin enemmän - turhan helposti arki jämähtää siihen, että viikonloppuisin tulee pysyteltyä ihan kotosalla, vaikka tunnin-parin ajomatkan päässä olisi vaikka mitä nähtävää.

   Poista
 9. En olekaan tuolla päin Saksaa käynyt. Hienon näköistä tosiaan. Saksasta löytyy tosiaan aika monenlaisia paikkoja. Järvi + vuoret on kyllä hieno yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Mullakin on täällä vielä vaikka miten paljon nähtävää ja koettavaa, niin iso maa kuitenkin on kyseessä ainakin näin eurooppalaisella mittakaavalla. Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille päästäkseen lomalle, mikä on aika ihanaa :)

   Poista
 10. Piti ihan kartasta katsoa, että mistä noin kaunis paikka löytyy! Me vuokrasimme Munchenissa käydessämme auton ja ajelimme ympäri maaseutua, tosin pikkuisen eri suunnalla käyden mm. Neuschwansteinin linnassa, ja oli kyllä huiman kauniita paikkoja, mitä enemmän vuoria kohti ajeltiin. Laitan häsän muistiin, toivottavasti pian tulee käytyä Saksassa ja sille tulee käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän vuoria, sitä parempi! :) Neuschwanstein kiinnostaisi muakin. Mies taas on paikkaa näkemättä sitä mieltä, että se on kamala turistirysä eikä lainkaan vierailun arvoinen. Katsotaan, saanko sen joskus ylipuhuttua vai voittavatko ennakkoluulot.

   Poista
 11. Oi oi, onpas kaunista! Hyvä vinkki nuo vaellusereitit noinkin lähellä Müncheniä. Olenkin muutamaan otteeseen miettinyt lentämistä Müncheniin, mutten ole keksinyt oikeasti mitään hyvää syytä. Nyt on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Münchenhän on sijainniltaan tosiaan siitä hyvä, että sieltä pääsee aika vikkelästi myös tuonne vuorille. Siellä asuvat ystävät harrastavat vaellusta juuri tuolla Tegernseen lähellä, eipä lainkaan hassumpi aktiviteetti varmasti.

   Poista
 12. Jotenkin ei näytä yhtään Saksalta. Sekin taitaa olla paljon monipuolisempi maa, kuin olin kuvitellut. Järvien ja vuorten yhdistelmät ovat kyllä aina vaikuttavia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleinen mielikuva on varmaankin se monien kaupunkien hieman ankeahko sodanjälkeinen arkkitehtuuri, tai sitten vaihtoehtoisesti ehkä vanhat Fachwerk-talot (mitähän ovatkaan suomeksi, ne semmoset ristikkotalot) ja viinitarhat. Mutta löytyy siis vuoria ja järviäkin, tai pohjoisesta sitten meren rantaa.

   Poista
  2. Etelä-Saksa on kyllä kaunista aluetta. Munchen on kaupunkina kiva, mutta sen ulkopuolella on paljon nähtävää. Varsinkin kun suunnataan autolla kohti Itävaltaa :) // Sir Bizler

   Poista
  3. Mähän en edes hirveästi välitä Münchenistä kaupunkina, joten luulen että mua miellyttää enemmän nimenomaan sen ympärillä olevat paikat. Etelään päin lähtiessä ei varmaan voi tehdä mitään väärin :)

   Poista
 13. Ihania maisemia! Saksa ei todellakaan oo paska maa. Itse tykkään paljonkin, voisin vaikka asua Saksassa. Se on yllättävän monipuolinen maa. Viime reissusta on ihan liian pitkä aika, ehtisköhän ensi Euroopan reissulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan asumiseen Saksa on musta hyvä. Vähän tämmönen epäseksikäs kohde, ei ehkä ole huippubiitsejä tai kreisihyvää ilmastoa, mutta kaikki toimii, arki sujuu ja nähtävääkin kuitenkin riittää. Rantalomille pääsee sitten lentokoneella, jos nuo järvet eivät riitä ;)

   Poista
 14. Kiva, että olet alkanut viedä sanomaa eteenpäin. Saksahan on loistava maa turistille! Nyt pääsiäisen aikaan kävimme “bongaamassa” viimeisen puuttuvan bundeslandin, joten olemme mieheni kanssa maata jonkin verran kiertäneet. Täällä on todella paljon näkemistä mereltä Alpeille. Mistähän tuo yllättävän monien luulo tulee, että täällä ei ole mitään turistille ja että maa olisi matkailijalle huono? Minä itse asun Saksassa ja en tykkää ollenkaan, mutta matkustan täällä mielelläni ja joka kerralle löytyy kaunista näkemistä ja jos saksankieli ei taivu niin englannilla pärjää (tai kokemuksesta jos saksankieli ei taivu oikealla, saksa, itävalta, sveitsi, aksentilla, niin vaihtavat hanakasti englantiin).

  t, Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kaikkiin Bundeslandeihin mulla on kyllä vielä hieman matkaa. Vanha Itä-Saksa on aika harmaata aluetta, mitä nyt Dresdenissä olen käynyt. Ja Köln ja Ruhrpott on myös vielä näkemättä! Onneksi emme ole lähdössä täältä mihinkään, eli onhan tässä aikaa. Kiitos kommentista ja mukavaa kevättä!

   Poista
 15. Kerrassaan valloittavan näköistä, vähän tulee mieleen sekoitus Italiasta ja Itävallasta. Olen ollut Saksassa joskus yli 30 vuotta sitten ja muistan niiltä ajoilta isot puut ;). Miten olenkin onnistunut välttämään sitä...

  VastaaPoista
 16. Kaunista - ja minulle jokseenkin tuntematonta seutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tosi monelle! Luulen, että itse Alpeille mennään etelämmäksi, kun taas matkat Saksaan kohdistuvat ehkä tyypillisemmin kaupunkeihin tai ehkä jonnekin viinialueille.

   Poista
 17. Siis noi maisemat. Mä oon niin heikkona tommosiin maisemiin, että tonne on päästävä. Ihan mielettömän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! En ole osannut päättää, onko tämä Tegernsee vai sitten toinen Alpit taustalla -järvi Bodensee ihanampi. Molempi parempi!

   Poista
 18. Niin aina silloin tällöin kuulen siteerattavan Seppo Rädyn sanoja "Saksa on paska maa", eli siinä on tullut Saksalle ihan turhaa badwilliä.

  Lokakuussa kun määränpäämme oli Sveitsi, lensimme Mûncheniin että pääsimme testaamaan uutta Finnairin A350-konetta. Poikkesimme jossain vanhassa pittoreskissa kaupungissa, ja tykkäsin kyllä näkemästäni. Mieheni jaksaa aina kommentoida että olen luonteeltani niin lainkuuliainen että Saksa sopisi asuinpaikakseni paremmin kuin hyvin. Laitanpa sinulle tykkäyksen tuonne Facebookin puolelle, jotta saan tutustua Saksaan paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, onnistuihan tämä kommentti tulemaan läpi tännekin! Minkäslainen se A350 oli? Mainokset tietenkin lupasivat pelkkää mahtavuutta :)

   Poista
 19. Vautsi miten ihanan näköistä! Vuoristot ja järvet on kyllä ihan lemppari maisemaa heti rantojen jälkeen. Tuonne on kyllä pakko päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vuori-järvi-kombo kiinnostaa, niin katsasta ihmeessä myös Bodensee! Se on myös aivan ihanaa seutua.

   Poista
 20. Tunnelmallisen näköinen paikka. :) Ja hei, alat vaan levittää sanaa tosta sun Saksa-somekampanjasta, se voi ihan hyvin levitä laajemmallekin! Hyvän hashtagin oot keksinyt. :)

  VastaaPoista
 21. onhan tuolla kyllä kaunista. Ymmärrän Alppien viehätyksen täysin - onhan tuossa järven toisella puolen taivaanrantaa vasten piirtyvässä siluetissä jotain majesteettista ja sadunomaista. Vuosia sitten oltiin reilillä muutaman kaverin kanssa ja aikataulu ei sallinut ihan jokaisessa haaveena olleessa maassa ei ehditty poikkeamaan, mutta aamukolmelta jotain rajaa ylitettäessä yksi matkatovereista vihdoin sai oman unelmansa toteutettua kun jossain kaukana siinsi se hänen kauan odottamansa Alppien rivistö :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpeissa tosiaan kyllä on sitä jotain. Olen vähän kateellinen yksille etelässä asuville kavereille, jotka asuvat Bodenseellä vähän lännempänä. Sieltäkin näkyvät Alpit järven taustalla, ja heillä on oma kotivuorikin. Onneksi aina pääsee kyläilemään :)

   Poista
 22. Kivan näköistä. Pari kertaa tuosta ajanut vauhdilla ohi kohti Itävallan Alppeja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä en olekaan itse vielä käynyt! Ranskan Alpeille asti olen päässyt sentään kerran.

   Poista
 23. Saksa on mahtava matkailumaa. Ole varmaa tätä toitottanut jo jokusen kertaa!

  Itselläni odottaa pinoittain postuksia Saksasta julkaisematta ja jos kaikki menee hyvin, niin kohta lähden sieltä uuden auton itselleni hakemaan. Eli Saksaa tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesss! Ja autosuunnitelmista luinkin jo, onnea etsintään :)

   Poista
 24. Nyt voin kyllä vaan sanoa aamen aamen aamen kaikelle postauksen matskulle! :) Saksa on ihan mieletön, monipuolinen matkailumaa. Varsinkin minulle mieleisiä luontokohteita löytää aivan rajattomasti. Kävin viime kesänä haikkaamassa ja telttailemassa vastaavan järven, Chiemseen, ympäristössä, ja oli aivan ihanaa. Strandbadit, italialainen jäätelö, horisontin vuoret, turkoosi vesi ja metsäiset patikkapolut. Voi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! Ehkä mekin aktivoidutaan lähivuosina luontokohteiden suhteen. Eihän noista maisemista voi olla pitämättä!

   Poista