Runebergin tortut, ihan ite tehtiin

helmikuuta 02, 2014


runebergin tortut

Sisko on ollut viikonloppuvierailulla. Jotainhan sitä piti tämän kunniaksi askarrella, joten päädyimme ajankohtaisesti Runebergin torttuihin. Tai niin kutsuttuihin sellaisiin. En nyt sanoisi, että noilla on hirveästi mitään tekemistä ainakaan niiden kaupasta ostettavien versioiden kanssa, mutta söimme kyllä aivan hyvällä ruokahalulla. Mums. 

Reseptejä tuntui löytyvän niin monta erilaista kuin vain jaksoi googlettaa. Päädyimme johonkin Visit Porvoo -sivulta löytyneeseen. Ei vähiten siitä syystä, että tässä ei tarvittu karvasmanteliaromia. Rajansa kaikella.

Epäusko meinasi iskeä siinä vaiheessa, kun piti ryhtyä pursottamaan sokerikuorrutetta. Toisaalta, eikö itse leivotut tortut saa myös näyttää itse tehdyiltä?

runebergin tortut

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Oi herkullisen näköisiä, niin symppiksiä! Ne kaupan tortut eivät houkuttele yhtään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en oikein perusta niistä, aivan liian kuivia mun makuun. Näihin omatekemiin sai kätevästi kovertaa vadelmahillolle niin ison kuopan kuin halusi ;)

   Poista
 2. tosi hyvän näköisiä! taaskaan en kerkeä tekemään niintä, ja sitäpaitis löysin reseptejä, jossa käytetään jouluna ylijääneet piparkakut hyväksi. eli ensi joulun paistan vain ruuneberin torttuja varten pienen erän lisää... ehkä kerkeän sitten ensi vuona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mekin huomattiin noi piparit monissa resepteissä. Tosin termi "joululta ylijääneet piparkakut" oli mulle täysin vieras ;) Pitäis muistaa laittaa vartavasten muutamia sivuun, muuten katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.

   Poista