Joululahjaompelut

tammikuuta 04, 2016

sausage dog body, viljamin puoti panda

Nyt kun tätä ompelua on harrastettu, niin toki halusin muistaa pikkuväkeä jouluna vaatelahjoin (kätevää nyt, kun pehmeät paketit eivät vielä ole täysin out). Kavereiden ei enää aivan uunituore vauva, jonka valitettavasti näimme vasta nyt parin kuukauden ikäisenä välimatkateknisistä syistä johtuen, sai ensimmäisen koskaan ompelemani bodyn. Kaavana on Ottobren Sausage Dog ja kankaana Viljamin puodin ihanat pandat.Kummityttömme sai hupparin samalla kaavalla kuin pojallemme aiemmin ompelemani karhupaita. Sen kankaat ovat kaikki Noshilta. Valitsin ne tähän suuritöisempään ja varmasti myös pitkäikäiseen vaatteeseen juuri heiltä siksi, että tiedän kankaiden pysyvän pesussa hyvinä. Ei olisi kivaa käyttää tunteja ja taas tunteja ensimmäisessä pesussa nukkaantuvaan vaatteeseen.

Oma poikamme taas sai vaatekaappiinsa täydennystä. Näitä ei itse asiassa sen kummemmin paketoitu joululahjoiksi, vaan tulivat sattumalta käyttöön juuri joulun alla. Väliäkös tuolla, ajattelin ja päätin läjäyttää kaikki tähän samaan postaukseen. 


Raitapaita on Noshin ribbitrikoosta Ottobren (1/2011) hyväksi havaitulla White Rabbit -kaavalla koossa 86. Kaavan koot loppuvatkin tähän, joten on etsittävä uusia paitamalleja luottokaavan tilalle. Ensimmäinen kokelas on Noshin sivuilla jaossa oleva ilmaiskaava koossa 92. Täytyy kyllä sanoa, että tämä malli on todella pitkä ja kapea! Meidän poika on pitkä ja hoikka, mutta joudun silti lyhentämään paitaa muutamalla sentillä, jotta se istuisi paremmin.

Toisessa kaavakokeilussa kävikin sitten päinvastoin: Ottobresta 4/2015 löytyvä Three times t taas on meidän makuun aika lyhyt - ja itse asiassa muutenkin aika niukkaa mallia, joten tämä koon 92 paita on näistä ompelemistani pienin. Ehkä vielä joskus muistan mitata kaavat ennen kankaiden leikkaamista. Tämän ompelisin uudestaan kokoa isompana ja kahta kokoa pidempänä. 


Zu Weihnachten gab's Selbstgenähtes. Das nicht mehr so neugeborene Baby unserer Freunden hat ein Body und unsere Patentochter eine Kapuzenjacke bekommen. Unser kleiner Mann hat einfach so neue Pullis gebraucht, also habe ich gleich drei Stück genäht und dabei neue Schnittmuster ausprobiert.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Mielettömän ihania kaikki! Sinun pitäisi perustaa Etsy-kauppa, ellei sinulla jo sellaista ole. Ostaisin mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Harkitsen kauppaa ehkä sitten, kun tämä ompeleminen onnistuu vaikkapa tuplasti nopeammin. Nyt nyhrään ja puran huomattavasti useammin kuin olisi syytä, jos näitä haluaisi saada edes jonkinlaista tahtia tehtyä niin, että aikaa jäisi muillekin kuin oman pojan lapsille ja ns. välttämättömille lahjuksille :/

   Poista
 2. Vaude, miten sä aina bongaatkin noita ihania kuoseja! Ja toi hupparin vuoritus on tosi siististi toteutettu. Kaikki on hienoja mutta nuo kaksi alinta paitaa on mun lempparit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niistä mäkin tykkään eniten :) Viljamin puodilla on vaikka mitä ihanaa. Ja onneksi ostin ton kantinkääntäjän, se on niin kätevä näissä!

   Poista