Miksi sinunkin kannattaa hankkia jalallinen kakkuvati

tammikuuta 26, 2015

new york cheesecake juustokakku marjakoristelu
Myös kasa marjoja on yleensä hyvä idea!

Kyse on ensinnäkin viikonloppuna leipomastani juustokakusta ja laajemmin elämästä yleisellä tasolla. Tämäkin yksilö oli uunista tullessaan aika perinteisen näköinen: vaatimaton kaakku, jonka pintakin halkesi parista kohtaa paiston aikana. Vaan mitäpä ei keko marjoja sekä korokkeelle nostaminen parantaisi? Ostin tämän kakkuvadin keväällä pitkän jahkailun jälkeen: säilytystilaltaan hyvin rajallisessa keittiössä moinen tilaihme ei välttämättä ole prioriteetti- tai järkevyyslistan kärjessä. Onneksi kuitenkin älysin, ettei kaikkea voi perustella pelkillä järkisyillä. Kakkuvati nostaa leipomukset sekä koko kahvittelun hieman arjen yläpuolelle, ja kaikkihan tietävät ettei pieni juhlan tunne ole koskaan pahitteeksi - ei etenkään räntäsateen vaivaamassa tammikuussa.

Kakku (Resepti Kauhaa ja rakkautta -blogissa) ehti jo livahtaa myös Instagramiin, jonne liityin pitkällisen painostuksen perusteella hetkinen sitten. Allekirjoittanut löytyy osoitteesta oili_ajatuksiasaksasta, tervetuloa kurkkimaan! Ilmianna myös toki itsesi, jotta noviisi saa lisää seurattavaa.

Man sollte unbedingt eine Tortenplatte mit Fuß besitzen. Sie macht nicht nur jeden Kuchen schöner (empfehlenswert ist auch ein kleiner bis mittelgroßer Berg Beeren), aber auch das Leben ein bisschen festlicher. Und das kann ja nie schaden, vor allem im dunklen Januar, wenn es draußen nur Schneeregen gibt. Der Kuchen war schon auf Instagram zu sehen, ich bin vor Kurzem auch dort gelandet. Mich findet man unter http://instagram.com/oili_ajatuksiasaksasta.

Saattaisit myös pitää näistä

14 kommenttia

 1. Meilläkin kakkuvati majailee työtasolla viemässä tilaa kun kaappien syvyys ei riitä säilyttämiseen. Pojan nimenantojuhla oli kuitenkin hyvä syy ostaa kyseinen vekotin, vaikka tiesin sen jäävän aika vähälle käytölle. Tai no, pitäs vaan alkaa keksimään sille enemmän käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän ostin ton siskon synttäribrunssille, joka suorastaan huusi korkeampaa kakkuvatia. Onneksi meillä on olkkarissa tuo Lundia, keittiön puolelle toi ei nimittäin mahtuis millään.

   Poista
 2. Jees olen samaa mieltä! Jos on pienehkö pöytä saa jalallisen vadin avulla pöydälle mahtumaan enemmän ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meidänkin pöytä on mallia "kaksi mahtuu kivasti, neljän kanssa on jo ahdasta".

   Poista
 3. Kyllä!! Minulle on siunaantunut jostain syystä kolme kakkuvatia, joista onneksi vain yhden olen ostanut.. Mutta kyllä usein juhlien aikaan kaikki ovat käytössä! Ihanan näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Kolme vatia! Tällä yhdelläkin päästään onneksi hyvin alkuun :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minä myös, instalkkaan vai miten se meni.. Kakkuvati on ihan söpö, mutta enemmän himotukseni kohdistui kakkuun sen päällä :D Megalomaanisia nuo mustikat!

   Minut löytää instasta nickillä @cherrymarja.

   Poista
  2. Ne maistuivat kyllä myös suorastaan yllättävän hyviltä! En edes viitsinyt katsoa, mistä kaukaa mustikat tähän aikaan vuodesta rahdataan... mutta koristuksia oli saatava, ja lopputulos oli mainio.

   Poista
 5. Da ist nichts hinzuzufügen! Minulle on suomenmummon perinnöstä päätynyt kaksi jalallista lasikakkuvatia, ja kyllä käytän ahkeasti, kun aina on vähän juhlavampi tunne. Ja hauska sattuma taas kerran, kun huomenna pitäisi paista kakku ja meinasin tehdä juustokakun. Tosi kevyemmän saksalaisen, näitä synttäreitä kun riittää tammikuulle niin ei aina voi paistaa raskaita kakkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä ei kyllä tosiaan ollut kaikista kevyin vaihtoehto. Tosin on kyllä sanottava, että moniin maistamiini uunijuustokakkuihin verrattuna tää ei ollut lainkaan niin raskaan makuinen kuin vois olettaa! Etenkin parin yön muhitus jääkaapissa teki terää. Mutta se ei toki muuta sisältöä ;)

   Poista
 6. Tässä kuussa on pari kertaa käynyt mielessä, miksi edes bloggaan, kun kerrotaan näemmä kuitenkin ristiin ne samat jutut, mitä saan ylipäätään raapustettua. :D Samoin olin juuri päivää ennen tätä kirjoitusta päättänyt, että nyt on aika investoida jalalliseen kakkuvatiin. Pelottavaa vai pelottavaa?

  VastaaPoista