Lempiompelukseni viime vuodelta eli pikkumiehen toppahaalari

tammikuuta 12, 2015

Tämä karhuhaalari ei ehtinyt vuoden 2014 käsityökoosteeseeni, mutta tässä se tulee. Olen aikaansaannoksestani tosi ylpeä! Ompelin haalaria joulukuun viimeisillä viikoilla, ja se valmistui lopulta Suomeen lähtöä edeltävänä yönä siinä yhden aikaan. Siis juuri ajoissa! 

Tähän asti meillä oli käytössä äitiyspakkauksen kevyempi haalari, mutta se alkoi vaikuttaa hieman naftilta. Kun olin vielä nähnyt tätä Andrea Laurenin ihanaa karhucollegea DaWandassa ja Ottobren numerossa 4/14 oli houkuttelevan näköinen haalariohje Best pals, homma oli sillä selvä. Haalarissa on siis collegekangasta ulkopuolella, trikoota sisällä ja välissä Warm-Fill-vanua, jonka tilasin Ottobren etsy-kaupasta. Resori on Noshilta. 

ottobre 4/14 best pals haalari anzug andrea lauren

ottobre 4/14 best pals haalari anzug andrea lauren
Vetoketjun reunat, huppu ja hihan- sekä lahkeensuut huoliteltiin resorikaitaleella. En ollut kokeillut tekniikkaa ennen, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ainoastaan nurja puoli on vähän kyseenalaisen näköinen, mutta siitähän pääsee eroon kääntämällä hihat kahteen kertaan. Haalari on siis sen verran reilun kokoinen, ompelin sen koossa 80, että etenkin hihat on tarkoitettukin käännettäviksi. Tämä on musta kiva juttu, koska vuorikangas tulee mukavana graafisena kontrastina näkyviin. 

Kaitalehuolittelussa käytetty kaksoisneula ja minä emme edelleenkään ole oikein hyvissä väleissä. Ehkä siksi ommel venytti reunuksia jonkin verran. Ohjeessa käskettiin laittaa hihan- ja lahkeensuihin Framilonia eli ohutta, elastista kuminauhaa, ehkä juuri tästä syystä. Jos nyt ompelisin haalarin uudestaan, laittaisin sitä myös hupun reunaan, jotta se lörpsöttäisi vähän vähemmän. Vaan eipä tuo aivan silmään sentään pistä näinkään.

ottobre 4/14 best pals haalari anzug andrea lauren
Alla haalari käytössä uudenvuoden aattona. Olen edelleen joka kerta pikkumiestä uloslähtöä varten pukiessa ihan täpinöissäni, kun onnistuin valitsemaan näin kivat kankaat, eikä työn jälkikään häpeä hirveästi kaupasta ostetuille versioille. 

ottobre 4/14 best pals haalari anzug andrea lauren

Mein Lieblingsteil von den Selbstgenähten bis jetzt: der wattierte Anzug. Den Bären-Sweat von Andrea Lauren habe ich bei DaWanda bestellt, der Stoff mit dem Chevronmuster innen ist Jersey und zwischendrin ist Thermovlies aus dem Ottobre-Shop bei Etsy. Das Bündchen ist von Nosh. Ich bin sehr zufrieden und stolz! Das Ergebnis ist super geworden und die Stoffe passen wunderbar zusammen. 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Söpö kuin mikä, tosi kiva väriyhdistelmä! Ja työnjälki kestää lähikuvat. Ymmärrän, että tämä on suosikkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein yllätin itsenikin, kun yhdistelmästä tuli näin kiva. Etenkin neuloessa mun visiot ei yleensä ihan vastaa lopputulosta. Toivottavasti tätä voi nyt käyttää ainakin hetken ennen kuin tulee liian lämmin.

   Poista
 2. Aivan ihana! Pitäis kyllä reipastua itsekin ompeluprojektien kanssa. Ainakin makuupussi pitäis päällystää, tehdä pari pehmoa, peitto ja mobileen pilvet. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti ommella pojalle tilkkupeitto, mutta eihän siitä koskaan mitään tullut, heh. Näihin vaatehommiin sen sijaan jää koukkuun!

   Poista
 3. Taitava taiteilija! Älyttömän kiva kuosikombo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin vähän inspiraatiota Ottobren alkuperäisestä mallihaalarista :)

   Poista