Silmät auki uudelle

tammikuuta 15, 2014

Kävimme yksi päivä siskon kanssa Frankfurtissa hakemassa hieman vaihtelua ympyröihin. Kaupunkiin ajaa meiltä junalla 18 minuutissa, mutta silti tulee käytyä todella harvoin. Oikeastaanhan sitä voisi hypätä useamminkin spontaanisti junaan ja huristella vaikkapa kävelemään Main-joen varteen.

Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi tutustua itselle vieraampiin kaupunginosiin. Ihan keskustalla ei mielestäni ole oikein muuta tarjottavaa kuin pilvenpiirtäjät ja valtava ostoskatu (lauantaisin niin täyteen ammuttu, että suomalaiseen väenpaljouteen tottunutta hirvittää). Niin ja Euroopan keskuspankki. Frankfurtissa olisi varmasti sympaattisiakin ympyröitä, kunhan ne vaan löytäisi. Kaverin asuttama kaupunginosa vaikuttaa olevan yksi niistä.

Uusiin paikkoihin tutustuminen otettakoon yleisemmäksikin, vaikkakin varovaisen pienimuotoiseksi, tavoitteeksi tälle vuodelle. Helposti sitä omassa kotikaupungissakin pyörii vaan niillä samoilla kulmilla ja käy samoissa kahviloissa. Tai jos vielä laajennetaan, niin kokkaa samaa ruokaa, neuloo samanlaisia villasukkia ja niin edelleen. En nyt lupaa ryhtyä vallan hurjaksi matkustelijaksi ja fuusiokeittiökokiksi, mutta josko vaikka saisi välillä hieman uusia kokemuksia tai ihan vaan nostaisi takapuolensa sohvalta ja kävisi vaikka katsomassa, mitä naapurikaupunginosasta löytyy vai löytyykö mitään.

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

  1. Hurautapa joskus vielä Frankfurtista S5:lla puolisen tuntia Bad Homburg nimiseen kaupunkiin. Asuin siellä nuoruudessani ja voisin kuvitella, että se olisi ihan kiva päiväretkikohde. Siellä on mm. hienoja puistoja, kaksi kylpylää lillumiseen ja Saksan keisareiden kesäresidenssi.

    Oletko käynyt Frankfurtissa jo Sachsenhausenissa? Se on aika kiva kaupunginosa ja siellä on myös sellainen laaja ravintola-/pubialue. Ja jos tykkäät käydä taidemuseoissa, niin Mainin rannalla sijaitseva Städel-museo kannattaa tarkistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Bad Homburg ei olekasn entuudestaan tuttu muuten kuin juna-aikatauluista :) Sachsenhausenissa käytiin nyt pikaisesti pyörähtämässä, ja sieltä löytyi ainakin yksi tosi symppis kahvila ja ihana kauppa. Seuraavaksi pitäisi tutustua Bornheimiin, se vaikuttaa kivalta.

      Poista
  2. Heippa!

    Löysin blogisi, kun etsiskelin Saksa-aiheisia blogeja ja olen jo ihan koukussa.. :)

    Olen lähdössä keväällä harjoitteluun Frankfurtiin mikäli asunto löytyy (eikä tule muita maata mullistavia esteitä), joten kiva lueskella mitä siellä päin on nähtävää ja mitkä kaupunginosat miellyttävän oloisia. Innokkaana Saksan matkaajana sekä käsityöihmisenä olen löytänyt blogistasi uutta intoa tänne keskiseen Suomeenkin. :) ..ja palavaa halua päästä vihdoin hieman pidemmäksi aikaa niin rakastamaani Saksaan. Kai se kielitaito sieltä sitten pikkuhiljaa taas palautuu... :P

    Terveisiä lumisesta Suomesta, Tittis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos kivasta kommentista! :) Mukavaa että tykkäät blogista. Ja peukku Frankfurtille! Eiköhän sieltä kämppä löydy. Tunnetko Facebookin Suomalaiset Frankfurtissa -ryhmän? Jos asuntoa ei muuten tunnu löytyvän, niin siellä kannattaa kysellä. Joskus sieltä on tuntunut löytyvän apua tai vinkkejä kaupunkiin muuttaville. Klassikkosivusto (kimppa)kämpän etsintään on wg-gesucht.de, sieltä kannattaa ehdottomasti katsoa.

      Mukavaa marraskuun loppua! Täällä meillä ei ole lumesta tietoakaan ja lämpöasteitakin on melkein kymmenen...

      Poista
    2. Hei,
      kiitos vinkistä! Täytyy ehdottomasti klikkailla itsensä tuohon Facebookin ryhmään. :) Ystävä ollut itse Saksassa ja suositteli myös tuota samaista wg-gesucht.de sivustoa.

      Yritin tänään etsiä sopivia lankoja siksak-vauvanpeittoon, josta sain idean täältä blogistasi. Omat käteni eivät tahdo kestää enää perus 7veikkaa/isoveljeä, joten yritin löytää puuvillaista tai bambuista vastaavaa.. Noh. Löytyi tietenkin Prismasta, mutta ei tarpeeksi/ välttämättä miellyttävimpiä värejä - ja tietenkin ovat poistuvia lankoja. Päätin sitten kokeilla ensin kotona koko kuvion onnistumista, ja jatkaa paremmalla onnella toinen päivä. Kerrankin olisi kiva tehdä jotain, mihin on alusta asti suunnitellut värit.. eikä niin että "Mitäs lankakorista tänään löytyy" :D = mitä on alesta tai värin perusteella ottanut 1-2 kerää.. ja siinä sitten taas pähkäillään mitän muuta voisi tehdä iän ikuisten sukkien ja lapasten lisäksi. Yksi hyvä idea teidänkin vauva-aikaan (siis jos joskus saa neulomusten ääreen tarpeeksi istuttua) on monsteripöksyt! Muistaakseni joku virhe ainakin suomennetussa versiossa oli haarakkeen kohdalla, mutta sumplin sen sitten itse jotenkin sinne päin. :) Olen näitä lisääntyville ystäville tehnyt, ja kovasti söpöt ja tykätyt tulleet.

      Täältä ohjetta: http://www.ravelry.com/patterns/library/monster-longies-monsterbukse

      Kiitos vinkeistä, innolla jatkan suunnitelmia. Niin ja täälläkin muuttui loskaksi tänään... *peukut pystyyn lumelle!*

      Poista
    3. Onpa ikävä että kädet ei kestä noita lankoja! Mutta en kyllä sinänsä ihmettele, muistan kiroilleeni sitä peittoa neuloessani että lanka tuntuu inhan karhealta. Olin ehkä kyllä myös vähän pilalle hemmoteltu, kun edellinen vähän pitkäkestoisempi neuleprojekti oli ollut huivi unelmanpehmeästä langasta. Mutta siis tunnen ton väriongelman! Jotenkin multa ei koskaan löydy kotoa sopivia lankoja yhtään mihinkään enkä ymmärrä, miten jotkut onnistuu aina hankkimaan yhteensopivia juttuja. Muutenkin mun visiot ei toteutettuna useinkaan oikein vastaa suunniteltua...

      Monsteripöksyt on kyllä hurmaavat! Laitoin mietintämyssyyn, katsotaan saanko aikaiseksi :)

      Poista
    4. Jep.. Ja kun toi värien yhteensovittamisen ongelma olisi vaan langoissa, mutta vaatehuonetta siivotessa totesin, että mikä ihme mua on riivannut :D Jospa sitä sitten seuraavaksi yrittäisi löytää pikkusen helpommin yhteenkäypiä vaatteita. Siksak tuntuu ainakin mallineuleessa hyvin etenevältä, että ehkä pakko huomenna hakea saikkupäivälle langat... sormia syyhyttää liikaa! Selkeesti alkaa flunssa parantua, kun voi neulomista suunnitella ajanvietoksi.

      Poista