Odottavan äidin kohupaljastus: raskaus muutti näköäni!

tammikuuta 27, 2014Migreenikausi tuntuu olevan ohi ja olen jälleen työkykyinen. Syykin selvisi, kun kävin näyttäytymässä optikolla. Molempien silmien näkö on muuttunut yhdellä dioptrilla eli erittäin radikaalisti, erittäin lyhyessä ajassa. Eipä ihme, että tietokoneella työskennellessä alkoi rasittaa.

Optikko sanoi, ettei hävitetä vanhoja linssejä (jotka muuten sain viime kesänä...), koska voi hyvinkin olla, että näkö palautuu ennalleen ja niitä voi jälleen tarvita. Näitä saattaa kuulemma sattua raskauden sekä imettämisen aikana. Jännittävää, tai kuten talouden toinen osapuoli totesi: luulin, että kohdussa viihtyvä jälkikasvu vaikuttaisi lähinnä mahan kokoon eikä tulevan äidin silmiin.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Ihanan näköinen maha...Nauti! T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän parhaani :) Nyt kun näkö taas pelaa, ei olekaan juuri valittamista. Toistaiseksi olo on varsin mukava. Kasvavaan mahaan täytyy kyllä totutella - ja tilata muutama paita, kun vanhat jäävät lyhyiksi.

   Poista
 2. Optikko on oikeassa, mulle näkö palasi entistä ehompana ja lähti rillit kokonaan kun raskaus-imetysrumba oli ohi. Ihana pieni maha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nää raskauden sivuvaikutukset kyllä kerrassaan jännittäviä. Jäämme siis odottamaan, mitä silmille tapahtuu. Laseista eroon pääseminen ois kyllä loistohomma - paitsi että ne on kyllä kätevät väsyneenä, kun saa pandakarhutyyppiset silmänaluset peittoon kehysten alle!

   Poista
 3. Minä hävitin -1,25-vahvuiset silmälasini ensimmäiset lapseni saatuani. Nyt keski-iän kolkutellessa ovea, olen alkanut kaipalla plussalaseja nenälleni. Mutta se miinusnäkö parani kokonaan!
  Ihanaa odotusta! Itsekin odottelen...ensimmäistä lapsenlastani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi lakata hämmästelemästä näitä raskauden myötä tulevia sivuvaikutuksia. Mullakin silmät muuttuivat nyt poispäin tuolta miinuksesta, toinen parani ja toinen huononi. Mulla on aina ollut eriparisilmät :) Jännityksellä odotan, mihin tässä vielä synnytyksen ja imetyksen jälkeen päädytään.

   Kiitos ja samoin sinne! Meilläkin molemmat tulevat isovanhemmat odottelevat ensimmäistä lapsenlastaan, ja välillä tuntuu vaikealta sanoa, kuka on eniten innoissaan :)

   Poista