Halleluja, sukat!

tammikuuta 22, 2014

Viime vuonna aikaansaamiset käsityörintamalla olivat tosiaan mitä olivat. Lisäksi lankaa on varastossa aivan liikaa. Joululomalla sain kuin sainkin aikaiseksi yhdet sukat, joten toivo varantojen pienenemisestä elää!


Lankana käytin varastoista löytynyttä Nallea sekä jotain aikoinani ehkä lapasiin ostamaani vaaleanpunaista mysteerilankaa. Näistä tulikin aikamoiset ekan kerran -sukat: neuloin ekaa kertaa 2,5 millin puikoilla todettuani, että koska käsialani on kuitenkin niin löysää, voisin yrittää saada aikaan vähän tiiviimpää jälkeä järjellisellä silmukkamäärällä. Lisäksi kokeilin kärkeen ekaa kertaa sädekavennusta (siitä tuli kiva) ja tein ekaa kertaa kaksinkertaisen sukansuun. Tosi kiva! Homma meni niin, että neuloin ensin neljä kerrosta oikein, sitten yhden nurin ja taas neljä oikein. Seuraavalla kierroksella neuloin aloitussilmukat yhteen puikoilla olleiden kanssa, jolloin reuna kääntyi kaksinkertaiseksi. Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Joskohan mäkin saisin omani valmiiksi, niin pääsisin teille höyryttelemään sukat (toivon mukaan) siedettävään kuntoon. Nimim. Toisen sukan varressa on jo kaksinkertainen alku muttei juuri muuta.

  Ps. Katselin tuota vikaa kuvaa ja ajattelin teidän kameraa suurella kateudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun huivikaan ei ole viime päivinä edistynyt, vaikka sen neuloisi aika äkkiä loppuun. Ehkä jo ensi viikon aikana?

   Itsehän katselen useimmiten muiden kuvia huokaillen. No, nyt kun taas nään jotenkuten niin pääsen sentään harjoittelemaan Lightroomin käyttöä! Äläkä sä kadehdi kameraa vaan säästä objektiiviin!

   Poista
 2. Tosi hienot sukat, vareineen kaikkineen, ja tykkaan tuosta kaksinkertaisesta varresta. Mun kiinnostus suuntautuu toistaiseksi ainakin vain virkkaukseen, joten tyydyin vain ihailemaan :) Ehka joidenkin vuosien paasta tulee neulomisenkin vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla homma meneekin päinvastoin: virkkaaminen on toistaiseksi hieman paitsiossa. Aloitin neulomisella ja jämähdin siihen.

   Poista