Hyvästi hedelmät!

helmikuuta 25, 2013


Kohtasin tänään vähintään kohtuullisen kertaluokan katastrofin. Kävin tapaamassa lääkäriäni ja sain muiden hommien lisäksi mukaani listan asioista, joita en nyt ensi hätään saa syödä. Listalla ovat kaikki hedelmät paitsi banaani ja tämän lisäksi paprika sekä muut herkullisen rapsakat asiat, mehut, salaatit ja melkeinpä kaikki muu raaka aines maailmassa. Ja mysli. Siis just ne ainoat asiat, jotka maistuvat aina ja tilanteesta riippumatta! En perusta karkista, ja popsin useimmiten hedelmiä tai marjoja namujen sijaan (kyllä, oikeasti, ja jos et uskonut tota niin et varmaan niele purematta sitäkään, että pienenä tyypillinen valintani karkkipäivänä oli pakastevadelma-annos lauantaipussin sijaan). Lähes mikä tahansa ruoka taas kaipaa mielestäni rinnalleen jotain tuoretta, muuten siitä jää vähän tunkkainen olo. Esim tuota kiellettyä paprikaa! YHYY. 

Mitä saan syödä? Kaurapuuroa, perunamuusia, riisiä, pastaa. En oikein keksi tällä hetkellä mitään näitä asioita sisältäviä, mutta kielletyn listan jutut rauhaan jättäviä ruokalajeja, joita huvittaisi syödä paria haarukallista enempää. Jos nyt olisi kesä, voisin mutustella vesimelonia. Tuossa laimeassa, lähinnä vettä sisältävässä kaverissa ei voi olla mitään vikaa edes lääkärini silmissä, ellei sekin sitten sisällä kuitenkin liikaa kuituja, happoa tai muita pahiksia.

Kohtalostani syvästi järkyttynyt, itsekin hedelmiä rakastava herttainen työkaverini onneksi lähetti mulle jo erinäisiä banaania sisältäviä reseptejä. Katsotaan löydänkö niistä lohtua tähän kurjuuteen.

***
Kuva on peräisin kihlajaiskuvasessiosta syyskuulta, jolloin Johanna ja Jouni Johanna Hietanen Photographysta olivat meillä kylässä ja jolloin sain vielä syödä kaikkia pöydällä olevia herkkuja.

Saattaisit myös pitää näistä

3 kommenttia

  1. Eihän! Täällä toinen kohtalostasi järkyttynyt, voi kurjuus. Ei kai tämä ole mikään lopunikää-suositus vaan tilapäinen rajoitus? Toivottavasti pääsisit ravitsemusneuvojan tai -terapeutin puheille, kaikella kollegiaalisella kunnioituksella voin sanoa että monasti sieltä suunnalta löytyy tietoa mitä lääkärillä ei ole, jos vaikka jotain kivaakin voisit sallittujen listaan lisätä.

    VastaaPoista
  2. Voi kauhistus, toihan kuulostaa kamalalta. Toivottavasti asia selviää tai ainakin löydät jotain muutakin sallittua hedelmää.

    VastaaPoista
  3. Kiitos myötätunnosta! Onneksi kyseessä ei ole mikään pysyvä rajoitus. Käsky tuli nyt vaan ensi hätään, jotta ajoitellen hyvin huonosti toimiva ruoansulatussysteemini saisi taas rauhoituttua. Saattaa tosin kyllä olla, ettei ihan törkeet hedelmäöverit ole missään vaiheessa kaikista paras idea, köh... Mulla on hyllyssä kyllä pari opustakin, joissa on varmaan listattu erinäisiä sopivia ja epäsopivia asioita, mutta en kaikelta ärsytykseltäni oo vielä pystynyt ottamaan niitä esille. Päätin myös ettei itse keitetyssä mehukeitossa ole varmaan hirveesti mitään kamaluuksia, ainakin jos siivilöin siemenet pois. Kaurapuuro ilman jotain hedelmäistä tai marjaista (tai pelkän banaanin kanssa) ei uppoa edes allekirjoittaneelle.

    VastaaPoista