DIY nahkalenkkivetimet keittiöön

elokuuta 23, 2016

Keksin hetki ennen muuttoa, että voisinkin tehdä keittiön vetimet itse. Oikeastaan haaveilin alunperin Superfrontin messinkisistä vetimistä, mutta totesin niiden maksavan aivan liikaa muuhun keittiöbudjettiimme nähden. Koska en löytänyt mitään muuta silmääni miellyttävää, päätin ryhtyä tuumasta toimeen.Vedinten tekemiseen tarvitaan:
 • muistaakseni 4 cm levyistä ja 3,5 mm paksuista nahkahihnaa (tilasin ebayn kautta netistä, nämä oli tarkoitettu lähinnä vöiden tekemiseen)
 • pyöröleikkuri ja leikkuualusta
 • tehokasta liimaa ja ruuvipuristin (ilman jälkimmäistä olisin kyllä pärjännyt myös, mutta sellainen sattui löytymään lähipiiristä)
 • porakone
 • sopivia pultteja ja muttereita

Mallailin ensin paperisuikaleiden avulla sopivaa kokoa vetimille, ja leikkelin sitten nahasta pätkiä pyöröleikkurilla. Liimasin lenkit yläosistaan yhteen, jotta vetimet pysyisivät kasassa, ja puristin niitä vielä hetken yhteen ruuvipuristimella. Tämän jälkeen tehtäväksi jäi vielä porata ruuveille reiät sopivaksi katsomiini kohtiin. Kiinnitystä varten haimme rautakaupasta tuollaisia pultteja (ruuveja? Niitä tasapäisiä joka tapauksessa) ja muttereita. 21 vedintä maksoivat yhteensä noin 35 euroa. 


Vaalea nahka ei toki ole erityisen kosteuden- tai liankestävää. Sitä varten rasvasin lenksut nahkarasvalla ennen niiden kiinnitystä (mitään ytyjä kengänhoitoaineita en halua keittiön kahvoihin). Kyllä nuo varmasti hetken päästä näyttävät erilaisilta kuin nyt, mutta eipä se haittaa. Ne on niitä kuuluisia elämän jälkiä! Uusien vetimienkin teko on varsin helppoa ja nopeaa siinä vaiheessa, kun vaihtaminen alkaa olla ajankohtaista. 


Hier sind die Griffe für die Küche! Nachdem ich nichts Bezahlbares gefunden habe, das mir gut genug gefallen hätte, habe ich entschieden sie selber zu machen. Mit Lederrohlingen aus Ebay ging alles super schnell und unkompliziert. Mit dem Ergebnis bin ich sehr zufrieden!

Saattaisit myös pitää näistä

10 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää teiän uus keittiö! Onko tapetin päällä joku suoja vai miten se toimii lieden ja altaan kohdalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. Ei viitsitty alkaa kikkailla lasin kanssa näin minimibudjetin keittiössä vuokrakämpässä, joten sudittiin tohon tapetin päälle semmosta akryylipohjaista tapetinsuoja-ainetta. Nyt sitä voi huoletta pyyhkiä rätillä eli roiskeet ei haittaa.

   Poista
 2. kyllä niistä kauniit tuli! Minun mielestä kulunut nahkä näyttää jopa vieläkin kivemmalta kuin uusi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan siinä ihan eri fiilis! Kyllä mäkin tykkään, mikä onkin hyvä, koska kulunut tila saavutettaneen nopeasti... ;)

   Poista
 3. Tosi hienot! Koko keittiö näyttää muutenkin superkauniilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Köökki on meistäkin tosi kiva (...vaikkei kyllä edelleenkään aivan valmis, kukahan integroisi tiskikoneen?). Ja vaikka toi on tosi pieni, on se silti sata kertaa käytännöllisempi kuin edellisen kämpän räpellys! Ah!

   Poista
 4. Vau, onpa hienot! Ja tuo tapetti on i-ha-na, haaveilen siitä meidän makkariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Se on ollut mun lemppari AINA. Joku voisi ehkä jo miettiä että onhan se jo aika nähtykin, mutta tämä ei kiinnostanut nyt lainkaan. Hankkikaa ihmeessä makkariin, tapetti on livenä vielä ihanampi kuin kuvissa :)

   Poista
 5. Aivan ihanat nuo vetimet ja muutenkin keittiö näyttää tosi kivalta! En ole edes osannut ajatella tapettia keittiöön, eli mullistit mun maailman :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Meillähän tää oli vähän pakon sanelema ratkaisu, kun laattoja ei ollut. Tää on siis vuokrakämppä, johon piti kuitenkin ostaa keittiö itse, kuten Saksassa usein. Mietittiin että no jotain tohon välitilaan nyt pitäis keksiä, joten samantienhän sen tapetoi! Tadaa! Pro olisi laittanut suojaksi vielä lasin, mutta se olisi nyt ollut liian kallis ja vaivalloinen setti tähän tilanteeseen.

   Poista