Yöpukuja

joulukuuta 17, 2015

Ulkosuomalaisuusjuttujen jälkeen tänään on taas vuorossa ompelusten esittelyä. Poika nimittäin tarvitsi yöpukuja, joten minähän surautin niitä kaksin kappalein. Kaavat ovat peräisin uusimmasta lasten Ottobresta.


Raitakangas on Noshilta ja valaat Staghorn designilta. Valaiden kohdalla pähkäilin aika pitkäänkin, mitä niistä tekisi ja minkävärinen resori kankaaseen sopii parhaiten. Pohjaväri on jotenkin vähän hankala, eikä varastosta meinannut löytyä mitään sopivaa ennen kuin löysin pienen pätkän tummansinistä. Se on hyvä! Sopivan resorin löydyttyäkin pelkäsin, että lopputuloksesta tulisi liian yöpaitamainen - kunnes sitten päätin ommellakin suosiolla sellaisen. 

yöpuku ottobre, nosh kangas, staghorn design stoff


Dieses Mal habe ich Schlafanzüge genäht. Sie sind beide schön geworden, wie ich finde! Der gestreifte Stoff ist von Nosh und der mit den Walen von Staghorn design. 

Saattaisit myös pitää näistä

11 kommenttia

 1. Kas, mulla on ollu täällä myös yöpukujen ompelut käynnissä :D Ja tota valasta löytyy multakin, mutta enpä ole vielä keksinyt mihin sen käyttäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin on tätä! Saako sitä jostain Suomestakin? Ja oli joo vähän vaikea ommeltava. Kuvio oli näytöllä tosi kiva, siksi tätä ostinkin, mutta sen yhdistäminen mihinkään oli hankalaa. Näin yökkärinä tää on kyllä tosi kiva!

   Poista
  2. Mä tilasin kaverin kanssa kimpassa Ruotsista. Yökkäriksi just passeli, paitaa meinasin ite ehkä, mutta kun kankaan sain käsiini niin mietin että onko vähän liian "hempeä" tuo taustaväri mun makuun :D

   Poista
 2. Ihanat yöpuvut <3 Tuo valas on kyllä mainio kuosi. Mulla myös yöpukuja leikattu odottamaan ompelua, haalarimallissa tosin koska muuten ei pysy vaippa päällä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ole vaippaongelmia, mua ei nimittäin yhtään huvittanut ommella haalaria ;) Tässä on ollut niin kiireistä, että kaikki nepparikikkailut teki mieli jättää toiseen kertaan! Nää onkin pikkumiehen ensimmäiset kaksiosaiset yökkärit.

   Poista
 3. Heh, just toiseen blogiin tunnustin, että annoin siskolle valtuudet ostaa tytölle pyjaman lahjaksi, ja sehän kirpaisi :D nyt kyllä niiiin houkuttaisi tehdä, nämä on niin suloiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mähän tietenkin huomasin sen kommentin tuolla Paulinan tontilla :) Ainahan sä ehdit joulukiireiden hälvettyä ommella myös yökkäreitä! Ehkä sinne yksi ostettukin mukaan mahtuu :) Mä tykkään kyllä näistä myös tosi paljon! Kankaat oli tollaisia yökkärikuvioisia ja -värisiä, joten tää olikin paras käyttökohde.

   Poista
 4. Heh, just toiseen blogiin tunnustin, että annoin siskolle valtuudet ostaa tytölle pyjaman lahjaksi, ja sehän kirpaisi :D nyt kyllä niiiin houkuttaisi tehdä, nämä on niin suloiset :)

  VastaaPoista
 5. Apua, saisko sulta tilattua noita? Aivan ihania!! Mun käsityötaidot riittävät juuri ja juuri housujen lyhentämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, en halua edes miettiä minkä hintaisia näistä tulisi tilattuna ihan minimituntipalkallakin, niin usein joudun purkamaan jotain tai hidastelen muuten niin että yksinkertaisempaankin tuotokseen menee ihan hävyttömän kauan aikaa. Ehkä kunhan tästä vähän nopeudun :) Tosi kiva että tykkäät! Pojan mielestä valaat (tai siis kalat) olivat parhaita :)

   Poista
 6. Apua, saisko sulta tilattua noita? Aivan ihania!! Mun käsityötaidot riittävät juuri ja juuri housujen lyhentämiseen.

  VastaaPoista