Syntymäpäiväbrunssi kotona
lokakuuta 04, 2015
Kyllä meillä edelleen laitetaan ruokaa ja kutsutaan ystäviä kylään, vaikkei blogin puolella ole viime aikoina oikein siltä vaikuttanutkaan. Kuvaushommat ovat vaan tuntuneet aivan ylitsepääsemättömiltä! Olen muutenkin kaveriporukan ainoa blogimaailmassa pyörivä henkilö, joten yleensä en viitsi kaivaa kameraa esiin ruoan saapuessa pöytään. Tässä brunssi on helpompi, ei tarvitse kehoittaa vieraita malttamaan mielensä ihan vaan hetken, kun emäntä seisoo tuolilla ikuistamassa annoksia.
Olemme kehitelleet (tai apinoineet kavereilta) ihan loistavan konseptin synttäreiden tai miksei muidenkin merkkitapausten juhlistamiseen: avoimien ovien päivä! Etenkin lapsiperheessä mahtava homma, joka mahdollistaa joustavat kuviot. Kutsuimme siis sekä mun synttäreillä että nyt miehen täyttäessä vuosia kavereita kylään siten, että he saivat päättää saapumisaikansa itse. Aamupäivällä (ja päivällä..) oli tarjolla brunssi ja myöhemmin sitten allekirjoittaneen pirskeissä grillattiin purilaisia ja tänään tarjolla oli iso kattilallinen keittoa (plus kaikki vielä jäljellä olevat brunssihommat). Ihmisten liukuva tuleminen ja meneminen on myös tilapoliittisista syistä hyvä juttu, asunnossamme kun on tunnetusti kokonaiset kuusikymmentä neliömetriä. Hyvin tänne kuitenkin mahduttiin vajaan parinkymmenenkin hengen voimin!
Uunituoreet croissantit ja sämpylät korttelin leipomosta (ennen leivoin aina itse, tätä määrää en todellakaan viitsi yleiskoneesta huolimatta!)
Leikkeleet ja juustot
Savukalatäytteiset kananmunat
Tomaattipiirakka
Viikuna-vuohenjuustomuffinit
Pannari
Piimäkakku
Marmeladi
Wir haben heute den Geburtstag des Mannes gefeiert und Freunde eingeladen. Zuerst gab's Brunch und später dann noch eine Suppe und alle konnten kommen, wann sie Zeit und Lust hatten. So ein Tag der offenen Tür ist eine supergute Idee, die wir von Freunden geklaut haben. So sind vor allem Leute mit Kindern schön flexiber und es wird nicht zu eng in der Wohnung. Zum Essen gab's folgendes:
Brötchen und Croissants
Käse und Aufschnitt
Tomatenquiche
Eier mit Räucherlachsfüllung
Pfannkuchen aus dem Ofen
Buttermilchkuchen
Obstsalat
Feige-Ziegenkäsemuffins
Marmelade
12 kommenttia
Ooooh! Kiva idea tuo erilaisten sämpylöiden kasa - ollapa omankin kodin lähellä joku ihana leipomo!
VastaaPoistaTässä kohtaa on hyödykästä asua Saksassa, täkäläiset kun hakevat oikeasti aamupalasämpylänsä etenkin viikonloppuisin leipomosta. Niitä on ihan joka nurkalla :)
PoistaMeidän Wiesbadenin serkku pitää kanssa aina avointen ovien päivän, kun on pyöreät tai puolipyöreät synttärit.
VastaaPoistaTäytyy varmaan kokeilla noita muffinsseja.
Kokeile ihmeessä ja kerro sitten, miltä maistui. Se ensimmäinen versio oli musta muuten hyvä, mutta liian rasvainen. Nyt sitten vähensin öljyä ehkä puoleen, mutta näistä tulikin vähän turhan kuivia. Reippaasti alle desi on siis liian vähän. Osasyynä oli kyllä varmaan myös se, että laitoin vuohenjuustoa rullasta tuorejuuston sijaan. Tuorejuusto ois ollut vähän pehmeämpää. Kehittelyasteella siis meillä!
PoistaOnnea miehelle nachträglich :-)
VastaaPoistaHyvän näköinen tarjoilu, ja hyvä että pistit taas ton piimäkakun esille :-)
Se on kyllä tosi hyvä! Ihanan raikas ja myös nopea tehdä :) Vieraillekin maistui, ja pyysivät reseptin.
PoistaDas schaut alles ganz toll aus und so ein Ganz-Tages-Brunch ist eine super Idee! Dem Mann noch alles Gute nachträglich und liebe Grüße aus dem Süden! Eva
VastaaPoistaFinde ich auch! Brunch ist ja auch deswegen gut, weil man verhältnismäßig wenig selber vorbereiten muss (die Brötchen gibt's ja beim Bäcker und den ganzen Aufschnitt beim Rewe...). Später gab's noch eine riesige Portion Tomatensuppe. An meinem Geburtstag haben wir auch so was gemacht und dann wurde später Burger gegrillt. Nur zu Empfehlen!
PoistaBurger gab's gestern Abend an meinem Geburtstag auch :-) sehr lecker und überschaubar in der Vorbereitung.
PoistaGenau! Wir haben in letzter Zeit mehrmals Burger gemacht, seitdem ich im Kochmagazin ein total geniales Rezept entdeckt habe. In den Brötchenteig und auf die Brötchen kommt geriebener Parmesan, und gefüllt sind die Burger mit Tomaten-Zwiebelsalsa, Hackfleisch-Patties mit nur dem Fleisch, Salz und Pfeffer, Buffelmozzarella und Petersilienpesto. Der Hammer!
Poistatästä sai hyviä vinkkejä huomiselle brunssille, kiitos nam! :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/
VastaaPoistaKiva kuulla! Meidänkin suunnitelmissa on järkätä pian brunssi täällä uudessa asunnossa, saas nähdä mitä siellä tulee tarjottua :)
Poista