Rauhoittavaa hurinaa

joulukuuta 16, 2014

Olen ollut vähän vaihtelevalla tuulella viime päivinä. Kuukausien mittaisen vauvakuplassa kelluskelun jälkeen elämän ikävät realiteetit kuten keskeneräinen väitöskirja ovat saapuneet tajuntaani. On myös tuntunut, että näistä viimeisistä päivistä kotona pitäisi ottaa kaikki irti, mutta toteutustapa on ollut kysymysmerkki. Välillä olen hermostunut kaikille, kun en ole saanut kirjoittaa väitöstä niin keskittyneesti kuin haluaisin (olen tosiaankin kirjoittanut vähän nyt ollessani kotona, siitä hatunnosto ja omaan selkään taputus!), välillä taas on iskenyt kriisi, kun käsillä ovat niin ainutlaatuiset hetket kotosalla elämäni miesten kanssa. Että pitäisi nauttia näistä päivistä ja puuhastella yhdessä!

Muutama päivä sitten älysin lopulta relata ja löysin jonkinlaisen mielenrauhan. Väikkäriä ehtii kyllä kirjoittaa töissäkin, ja luultavasti myös huomattavasti tehokkaammin kuin täällä kotona erinäisten häiriötekijöiden keskellä. Päätin olla tyytyväinen tähänastisiin aikaansaannoksiini ja keskittyä johonkin, mistä tulee hyvä mieli. Ompelukone on hurissut ahkerasti viime päivinä. Sen kanssa puuhastelu on tosi hyvää hermolepoa. Ommellessa ei ehdi miettiä turhanpäiväisiä. On myös hyvä saada aikaan joitain tuotoksia, sillä hullaannuin internetin syövereissä nämä kuvissakin näkyvät karhukankaat nähtyäni. Ei kai niitä kannata kaapissa säilöä.Ich bin in letzten Tagen etwas gestresst gewesen, weil ich das Gefühl gehabt habe, ich müsste jetzt noch möglichst viel erreichen, bevor ich wieder zur Uni gehe. Ich konnte nur nicht entscheiden, was genau: manchmal wollte ich die ganze Zeit meine Doktorarbeit schreiben (die unangenehmen Realitäten des Lebens sind angekommen nach den entspannten Monaten in einer Babyblase) und manchmal habe ich schlechtes Gewissen bekommen, weil ich doch jetzt viel mit meinen Männern machen müsste - diese Zeit zu Hause ist doch so einmalig! 

Am Ende habe ich dann doch innere Ruhe gefunden. Die Arbeit kann ich auch an der Uni weiter schreiben, und das auch viel effektiver als hier zu Hause. Ich mache jetzt noch Sachen, die Spaß machen. Wie nähen! Es ist auch deswegen eine gute Idee, weil ich diese schönen Stoffe bestellt habe. Die gehören ja nicht in den Schrank! 

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

 1. Iiik apua, mistä oot nuo karhukankaat löytäny?! Oon Instagrammissa ihaillut Tiger Nook Designs -vaatteiden (tigernookdesigns.tictail.com/) kankaita ja noihan on just samoja!

  VastaaPoista
 2. Tilasin ne DaWandasta eli Saksan vastineesta Etsylle. Kankaat myyneellä puljulla on myös omat sivut: http://www.alles-fuer-selbermacher.de/Stoffe/Unsere-Stoffe#results

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun googlettelin niin täältähän näyttää löytyvän vaikka mitä samalta tyypiltä: http://www.spoonflower.com/profiles/andrea_lauren

   Poista
 3. Relaa vähän ;) Ei kannata ennen joulua enään miettiä tälläisiä "painavia" juttuja.
  Minulla on välillä näitä "Übersprungshandlung", eli kun on tärkeä työ A ja tärkeä työ B, niin minä neulon. A ja B eivät valmistu sinä hetkenä, mutta minä rauhoitun :-) Mikäköhän olisi vastaava sana suomeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo relaus on jo hyvässä vauhdissa! :) Joulumieltä ei kyllä oo viime aikoina näkynyt, mutta eiköhän sekin löydy sitten viimeistään lentokoneessa.

   Yritin miettiä, mutta en yhtäkkiseltään keksinyt vastaavaa termiä suomeksi. Sellainen on ihan varmasti olemassa, joten palaan asiaan kunhan sana juolahtaa mieleen!

   Poista
 4. Tosi söpöjä kankaita. Kiva kun löytyy uusia kuoseja. Mulla alkaa tulla jo ketut ja pöllöt korvistakin ulos, niitä kun on jo joka puolella. Vaikka kivoja nekin on. Karhuja en ole vielä paljon nähnyt- olet varmaan löytänyt trendin hyvissä ajoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuden sanoja, varsinkin pöllöjä ei kyllä tähän talouteen juurikaan enää kaivata. Nämä kankaat olivat musta siksikin piristäviä, että ne poikkeavat täällä yleisistä lastenvaatekuoseista, jotka eivät niin miellytä silmääni.

   Poista
 5. Kivan näköiset räsymatot muuten! Mistäs olet ne löytänyt? Haaveilen uutta pientä mattoa eteiseen, muta en ole vielä löytänyt sopivan kivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot on Vallilalta, ostin ne viime joulun reissulla Stockalta. Noita samoja mattoja ei näytä enää olevan valikoimissa, mutta Vallilalla on kyllä jonkin verrankin kivan näköisiä räsymattoja.

   Poista