Päivä uutta arkea

huhtikuuta 16, 2014

Joskus jo aika kauan sitten sain Kotivalossa-Katrilta jo monessakin blogissa kiertäneen arkihaasteen. Alkuperäisessä muodossaan haaste käskee postaamaan yhden kuvan arjesta päivittäin viiden päivän ajan. Meikähän ei melko varmasti moiseen veny, joten päätin dokumentoida yhden päivän tuoreena äitiyslomalaisena.

Ilman kunnon aamupalaa mistään ei tule mitään. Olen aika kaavoihin kangistunut aamupaloitsija, eikä pöydässä yleensä nähdä suuria muutoksia. Nyt on käynnissä puurokausi (toinen vaihtoehto olisi jogurtti, mysli ja hedelmäsalaatti), joten lautaselle eksyi pakastemarjoja, kolmen viljan puuroa, rypäleitä ja raejuustoa. Seurana itse leivottua mallasleipää, smoothie ja kuppi mustaa teetä. Lukemisena uusimmat blogipäivitykset.


Ulkona paistoi aika ihanasti aurinko, joka piristi meikkaustuokiota. Peilistä katsoi hieman väsynyt naama.


Aamupäivällä oli aikaa, ja sain vihdoin putsattua ja rasvattua kengät ja laukun. Talvikengille oli tänä vuonna käyttöä tasan joululomalla Suomessa, ja sielläkin olisi selvinnyt kevyemmällä varustuksella jos jotain muuta olisi ollut mukana. 

Hankin tuon Picardin laukun ikuisuus sitten ollessani täällä vaihdossa, eikä siitä oikein saa enää kunnollista. Hoitoa tuli laiminlyötyä muutama vuosi... Vaikka kyseenalainen ulkonäkö selviääkin nopeasti lähemmällä tarkastelulla, tykkään laukusta silti kuin hullu puurosta. Nahkajutuissa suosin konjakinruskeaa, kuten kuvasta ehkä näkyy. Mies ei nykyään jaksa kuin hymähtää, koska suuntaan kenkäosastolla aina ruskeiden yksilöiden luo.


Sisko tuli käymään. Treffejä ennen ehdin piipahtaa Oxfamilla, jonne kiikutin viisi paria kenkiä. Turha kai niitä on istuttaa kaapissa, jos ei kuitenkaan tule käytettyä. Tuli hyvä mieli ja kenkäkaapin sisältö keveni mukavasti. Jostain syystä teen kenkien kanssa aika usein hutiostoksia. Oikeastaan ainoat varmasti nappiin osuvat ovat yleensä tennarit. Muiden kanssa saattaa todeta, ettei kuitenkaan tule käytettyä, vaikka kaupassa miten tuntui siltä. 



Löydettyämme toisemme suuntasimme saman tien lounaalle. Tilasin aivan taivaallisen salaatin, jossa oli ainakin romana-salaattia, kananmunia, saksanpähkinöitä, karpaloita, herkkusieniä, tomaattia ja kinkkua. Tarjoilija sanoi kinkun käyneen pannun kautta, mutta sen kypsyys epäilytti kuitenkin ja lahjoitin lihat siskolle. Juoma oli nimeltään Karl's julep ja piti sisällään seljankukkasiirappia, ehkä grenadiinia tai jotain muuta punaista (unohdin), soodaa, sitruunaa tahi limeä (unohdin myös), minttua ja karpaloita. Nam. 


Jälkiruoaksi otin palan omenakakkua ja lasin minttuteetä. Tuoreesta mintusta tehty tee on vakiojuomani, kun tekee mieli jotain hiilihapotonta, mutta musta tee ei kofeiininsa takia käy syystä tai toisesta juuri sillä hetkellä laatuun.

Mahat täynnä kävimme pyörimässä tavaratalon keittiötarvikeosastolla, jossa haksahdin erinäisiin macaronsien tekoon tarvittaviin välineisiin. Perästä kuuluu!


Kotimatkalla tuli mieleen, että oikeastaan sitä voisi tehdä illalliseksi pannaria, joten niin kävi. Bonne Mamanin vadelmahillon kanssa mikään ei voi mennä pieleen. 


Glorian ruoka & viinikin odotti vihdoin pitkän odotuksen jälkeen postilaatikossa (hurraa!), joten loppuilta kuluu sohvalla. Juuri ajoissa, koska huomenna pitää venyä kauppaan vielä toistaiseksi ajatuksen tasolla, jos sielläkään, olevan ostoslistan kanssa. 

Kovin ruokapainotteinen kuvaus päivästä, mutta mitäpä sitä muuta odottaakaan, jos ohjelmaksi oli sovittu lounastreffit. Huomenna kokeillaan sitten niitä macaronseja!

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

  1. No tulihan se sieltä :) Mä en oo vieläkään päässy yli sivun 69 Italialaisesta ruusukakusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi herkullinen numero, voisin kokeilla melkein kaikkia reseptejä! Iskin myös silmäni siihen kakkuun. Lisäksi ne kevätbileiden tai -brunssin (unohdin millä nimellä kulkevat eikä lehteä oo just käsillä, mutta se juttu joka alkaa flat breadilla, pinaattihummuksella jne) jäi vakavasti kummittelemaan mieleen. Onneks siskolla on kohta synttärit, sitähän vois vaikka kokeilla muutamaa reseptiä :)

      Poista
  2. Mitä maksaa tuo Glorian vuosikerta Saksaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En millään muista tarkkaa summaa ilman että kaivan sen vanhoista tiliotteista. Perästä kuuluu kunhan saan aktivoiduttua. Joka tapauksessa saatiin lehti aika halvalla, kun toi on joku tarjous asuntomessuilta. Ihme kyllä tällä kertaa tarjoushinnan sai myös ulkomaan tilaukseen, usein se ei oo onnistunut. Postikulut on muistaakseni luokkaa muutama euro per lehti. Katon jos yhytän summan jostain tiliotteesta.

      Poista
  3. Voi että miten ihania kuulumisia!! En ehtinyt kommentoida tuohon edelliseen, mutta huh, nyt se on ohi. Onnittelut miehellesi! Se makoilu ja seinien tuijottelu kuulosti niin hyvältä ja etäisesti tutulta! :) Minullakin oli pieni nahkajuttujen huolto-operaatio. Vein talvisaappaani suutarille, ja saas nähdä tuleeko niistä kuin uudet, kun kanta- ja korkopaloja vähän uusitaan. Harmittaa, kun olen vasta nyt oppinut ryhdistäytymään nahan huollossa.

    Aivan mielettömän ihanan näköiset ruoat ja juomat teillä! Ja Glorian ruoka ja viini, aaahh.. Toivottavasti saamme taas nauttia tuotostesi ihailusta sitten (tai siis älä ota mitään paineita, tuon mahan kanssa on ihan riittävästi jaksamista muutenkin!).. Tekisin muuten sitä vinkkaamaasi appelsiinijälkiruokaa, mutta illalliskööristämme eräs toinen rouva tuo jälkiruoan.. Josko sitten myöhemmin vaikka vapuksi! Hyviä vointeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin oon ollut aivan luvattoman saamaton nahkatuotteiden kanssa. Tosi typerää, kun säännöllisellä huollolla ne saisi pysymään tosi pitkään hyvänä, kun taas laiminlyönnin tulos on nähtävissä vaikkapa just tossa laukussa...

      Toi uusi ruoka ja viini oli taas kyllä ihan mahtava! Onneksi nyt on aikaa kokkailla, kun ei ole enää työkiireitä eikä vauvakaan ole vielä saapunut sekoittamaan pasmoja :)

      Poista
  4. Kiva päivä, ja hyvä että siskosi on tällä hetkellä lähellä. Niin ja onnittelut miehellesi!
    Mikäs kelta-valkoinen kuosi sulla on siinä sohvalla mukana? Meillä oli just tollasesta valko-keltaisesta siksak-kankaasta kaitaliinat meidän häissä pöydillä. Mulla on kaikki tietenkin tallessa, mutta mitä teen about 40m kaitaliinoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuosi on ihan meikäläisen omaa tuotantoa eli kangasväri-innostuksen seuraava ilmentymä. Se muuttunee ihan näillä näppäimillä tyynynpäälliseksi (oon kyllä sanonut näin jo viimeiset kaksi viikkoa, joten katotaan nyt), joten esittelen piakkoin tarkemmin!

      40 metriä kaitaliinaa on kyllä aika haastava homma! Mietittävää kerrakseen. Ehkä niistä sais ommeltua vaikka jonkun hameen (jos toisenkin)?

      Poista