Uutisia neulomusrintamalta

helmikuuta 12, 2012

Aloitan keulimalla: kolmisen kuukautta kestänyt ikuisuusprojektini eli baktus-huivi valmistui vihdoin! Kyllä siinä oli kohtuullisesti tikkuamista siitä huolimatta, että valitsin aika paksun langan. Lankavalintaa ehdin itse asiassa kirota muutamaankin otteeseen, kun meinasin ettei tota mötikkää saa laitettua kaulaan lainkaan näissä Keski-Euroopan lämpötiloissa. Kuin tilauksesta tänne saapui kuitenkin sama korkeapaine, joka on pitänyt lukemia tiukasti pakkasen puolella Suomessakin. Mihinkään uskomattomiin lukemiin ei olla päästy, mutta aamuisin on kyllä ollut yli kymmenen astetta miinuksen puolella. Huivi valmistui siis just eikä melkein ajallaan! Ensimmäisen projektiin käytetyn illan jälkeenhän se näytti tältä:


Tuon kohtuullisen tumman mötikän valokuvaaminen osoittautui tänä aamuna hyvin haastavaksi. Siispä ainoasta aikaansaamastani otoksesta selviää lähinnä, että joku tumma asia on ilmestynyt talouteen. Väriä ja kuviota voi tutkia tarkemmin tuosta alun kuvasta, siinä kuvaajalla on ollut parempi päivä.


Täällä on jo aloiteltu uutta projektia. Keskeneräiset ranteenlämmittimet ovat edelleen kesken, kuten myös Renén villasukat, ja tilanne säilynee tällaisena hetken. Joskus huivin ollessa kesken olin nimittäin ostanut itselleni pari kerää lankaa villasukkia varten. Nyt sain kuitenkin selvän inspiraation tyynynpäällisestä, joten sukat saavat jäädä odottamaan parempia aikoja. En tosin vielä löisi välttämättä vetoa projektin valmistumisesta ainakaan tämän vuoden puolella, tällä kertaa ohut lanka takasi riittävän määrän silmukoita.


Kuvassa majailee muuten myös erittäin mieluinen joululahja. Joulukuinen huuteluni sai porukat villahuopaostoksille, mistä olemme olleet erittäin iloisia näillä säillä. Meillä joko lämmitetään kitsaasti tai lämpömittari on rikki, kun tyypillinen lukema on noin 19 astetta. Huovan alla elämä maistuu kuitenkin aika hyvältä, varsinkin jos viereen ottaa teemukillisen. Lahjus sai meidät kuitenkin ojasta allikkoon: nyt käynnissä on jatkuva tappelu siitä, kuka saa villapeiton ja kuka joutuu tyytymään muihin lämmittimiin. Pitää varmaan pyytää ensi jouluna toinen huopa.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia