Maailman paras lomakohde

elokuuta 31, 2017

Unohtakaa Toskana, Alpit ja aurinkorannat: näin ulkosuomalaiselle kesäinen Suomi on parasta, mitä on tarjolla. 


Kollegat ja ystävät lomailevat kukin missä sattuu. Periaatteessa kaikki matkakertomukset kuulostavat tosi kivoilta, ja kuuntelenkin niitä mielelläni. Samalla mietin kuitenkin aina, että on kertakaikkiaan ihan sama missä tyypit ovat olleet: mikään, siis kertakaikkiaan mikään ei voita lomaa mökillä Suomessa.

Ruuhkaisesta Keski-Euroopasta saapuvalle kiireen, töiden ja ihmisvilinän uuvuttamalle kesäloma kotimaassa on ihana hengähdystauko. Helsingissä huomaa vielä olevansa kaupungissa - tekemistä ja nähtävää on, loistavia ravintoloitakin löytyy reippaasti, mutta jatkuvaan taustameluun tottuneet aivot eivät oikein pääse rentoutumaan. 

Matkalla kohti järviä tilanne alkaa muuttua: liikenne on leppoisaa, kukaan ei ohita kahtasataa, joka puolella näkyy metsää ja ihmisillä tuntuu olevan yhä vähemmän kiire. Viimeinen pysähdys ennen päätepistettä: ruokaostokset paikallisessa marketissa. Mukaan litratolkulla mansikoita, joiden makeudelle parhaatkaan saksalaiset eivät pärjää mitenkään, herneistä puhumattakaan. Kalatiskiltäkin löytyy vaikka mitä, eikä unohdeta myöskään uusia perunoita. Ja perillä mökillä, siellä odottaa taivas. Ainoat äänet ovat metsän humina, lokkien kiljunta ja satunnainen järven yli naapurimökeiltä kantautuva hiljainen puhe. 


Kesälomaa suunnitellessa kohtaamme joka vuosi saman ongelman: tekemistä on paljon enemmän kuin aikaa. Toivon, että muistamme taas ensi kesänä tärkeimmän: varata mökille riittävästi päiviä. Sieltä on aina yhtä sääli lähteä. 

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

 1. Voi kun olisikin oma kesämökki! Se jos mikä olisi rentouttavaa lomaa. Minäkin kaipaan toisinaan ihan vain luonnon hiljaisuutta - ei hiljaisilla kaupungin kaduilla kävely ole sama asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ole! Kaupungissa on aina taustamölyä, ja silmillekin niin paljon ärsykkeitä. Luontoon ihminen kuuluu aina välillä :)

   Poista
 2. Parasta Suomen lomissa on juuri mökkeily mutta pahinta Suomessa on se ettei me olla 100% lomalla, sukulaiset, ystavat odottaa vierailemaan ja velvollisuuksia on joskus liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hankalaa. Me ollaan ratkaistu asia viime kerroilla niin, ettei olla oikein ehditty nähdä ystäviä. Loman on kuitenkin syytä olla lomaa, ja kun kaikki asuvat vähän eri paikoissa, ei huvita ajella jatkuvasti ympäriinsä. Eihän tämäkään optimaalinen ratkaisu ole, mutta oma rentoutuminen tulee kuitenkin ykkösenä.

   Poista
 3. Parasta Suomen lomissa on juuri mökkeily mutta pahinta Suomessa on se ettei me olla 100% lomalla, sukulaiset, ystavat odottaa vierailemaan ja velvollisuuksia on joskus liikaa.

  VastaaPoista
 4. Olen täysin samaa mieltä!
  Tämä kesä ei ole vielä edes loppunut, mutta haaveilen jo ensi kesän mökkilomasta. Olemme todennäköisesti saamassa tuttavilta mökin käyttöömme. Jes! Tiedossa siis rentoa lomailua eikä paikasta toiseen kiitämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku mökille! Me oltiin nyt mökillä viikko, eikä se tuntunut riittävän mihinkään. Ensi kesänä taas ainakin saman pituinen loma metsässä :)

   Poista