Ihana ja ihanan helppo raparperi-inkiväärimehu

kesäkuuta 11, 2015

Joka toisen nurkissa tuntuu uiskentelevan tällä hetkellä raparperia yli oman tarpeen. Jos niin on ja vaikkei olisikaan, kannattaa osa käyttää tähän mehuun! 

Raparperi-inkiväärimehu

6-7 raparperin vartta (itse ostin kaupasta kaameita jättiläisiä, joita laitoin nyt kolme, painoivat 750 g)
n. 20 g inkivääriä
4 dl sokeria
2 l vettä
2 sitruunan mehu

Putsaa ja paloittele raparperit. Laita ne ja viipaloitu inkivääri sekä sokeri kattilaan. Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita hyvin. Lisää sitruunan mehu, anna jäähtyä huoneenlämpöön ja siirrä jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Siivilöi ja nauti vedellä laimennettuna.

Zu viel Rhabarber? Auch wenn nicht, lohnt es sich, ein bisschen zu kaufen, weil dieser Saft so lecker ist! Und so einfach zu machen! 

Rhabarber-Ingwersaft

6-7 Rhabarberstiele oder etwa 800 g Rhabarber (manchmal sind die Stiele ja voll riesig, dann braucht man nicht so viele)
ca. 20 g Ingwer
400 ml Zucker
2 l Wasser
Saft aus zwei Zitronen

Den Rhabarber putzen und in Stücke schneiden, den Ingwer in Scheiben schneiden. Mit dem Zucker in einen Topf tun. Kochendes Wasser auf das Ganze gießen und gut mischen. Zitronensaft hinzugeben, abkühlen lassen und 24 Stunden im Kühlschrank stehen lassen. Sieben und mit Wasser verdünnt genießen. 

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

  1. Heh, nyt kyllä innostutit mut ottamaan taas nuo lasit käyttöön, ne on olleet varmaan 20v pannassa kellarissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heti käyttöön! Eivät ole missään nimessä ansainneet jäähyä kellarissa :) Mä sain noi yo-lahjaksi, kuten myös sarjan ison kannun. Sen valitettavasti hajoitin, sitten ostin pari vuotta sitten uuden kun niitä sai hetken aikaa Iittalalta, ja hajoitin senkin. Ilmeisesti universumi ei halua, että mulla on lasien lisäksi myös kannu.

      Poista
  2. Oi, heti iski lasi silmään! Meillä on perheessä mummon perinnöstä violettejä jälkiruokakuppeja, täytyypä ne takavarikoida joskus äiskän kaapista.

    Inkivääri ja raparperi, täytyypä kokeilla! Puutarhassa on edelleenkin raparperiä, tässä ei tarvitse kipaista kauppaan. No, pitää, kun ei ole inkivääriä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tätä Flora-sarjaa taitaa olla useammallakin jossain kaapin perukoilla. Musta nää on ihania!

      Poista