Valmista

elokuuta 29, 2011

Viime viikon kaameiden helteiden jälkeen ilma on viilentynyt kovasti: syksy on saapunut ja tuonut villasukkatarpeen mukanaan. Kotona ei enää huvita tassutella paljain jaloin vaan varusteiksi tarvitaan sukat ja villasellaiset. Tähän sopiikin mainiosti se, että sain eilen ylpeänä päätökseen ensimmäiset ihan ite tekemät villasukkani (taisin kyllä uhota joskus niiden valmistuvan jo aiemmin, mutta niin ei yllättäen käynytkään). Kyllä nyt kelpaa pönöttää lempparinojatuolissa teemuki kourassa ja lämmitetty kauratyyny kaverina!

Kyllähän noista näkyy, ettei tämä naisihminen ole viettänyt viime vuosia ahkerasti puikot kädessä. Joku voisikin kertoa, miten ihmeessä saan puikkojen viimeisetkin silmukat pysymään normaaleina jättiläishirviökokoluokan sijaan. Mutta toisaalta eipä sillä niin väliä, koska käsitöissä pätee sama kuin kokkaamisessa eli itse tehty on (lähes) aina kivannäköistä / hyvänmakuista. Homman a ja o on siinä, ettei kysele muilta kommentteja.


Saattaisit myös pitää näistä

5 kommenttia

 1. Hienot on. Mun silmissä olet über-käsityöihminen.

  VastaaPoista
 2. Kadehdin kaikkia mummoihmisiä, jotka ovat kutoneet miljoonia ja miljoonia sukkia elämänsä aikana. Jälki näyttää konetehdyltä, niin tasaista ja siistiä se on!

  VastaaPoista
 3. Mullakin on noissa tommonen koneella tehdyn näköinen raita keskellä sukkaa sekä etu- että takapuolella. Kätevästi näkee missä puikko on vaihtunut.

  Ei lannistuta, kohti uusia sukkaprojekteja!

  VastaaPoista
 4. Täältä pesee pari kikkaa välttää jättisilmukat puikon lopussa:
  1) Vaihda puikon vaihtumiskohtaa muutaman kerroksen välein - neulo vielä silmukka tai pari seuraavalta puikolta ja vaihda puikko vasta sitten.
  2) Kiristä lanka tiukalle puikkojen vaihtumiskohdassa - tää tosin saattaa aiheuttaa hammasten kiristelyä, kun eihän ne kiristetyt silmukat sitten liiku puikolla nätisti...
  3) Tää on ehkä jo vähän neulehifistelyä, mutta toimii: tee sukat pyöröpuikolla Magic Loopina (http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html).

  Ite käytän useimmiten tuota Magic Loopia, mutta kaks ensimmäistäkin konstia toimii.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kirsi! Ehkä näillä vinkeillä saadaan vielä joskus aikaan salonkikelpoinenkin sukka :) Lankaa tosin yritin jo kovasti kiristellä, mutta aika jännästi sitä ei lainkaan näe lopputuloksessa ;) Katotaan miten seuraavien kavereiden kanssa käy.

  VastaaPoista