Maanantai

elokuuta 17, 2015


marimekko tasaraita sukat pinkki
Lämpötila putosi parin päivän sisällä noin 15 astetta. Tänään mulla oli ensimmäistä kertaa varmaankin kuukauteen pitkät housut ja sukat jalassa, aivan ihmeellistä. Ulkona on harmaata ja teki pitkästä aikaa mieli teetä. Tein jauhelihakastiketta, tai tuossa se edelleenkin muhii, ja jotenkin tämä kaikki tuntuu pitkän hellejakson jälkeen aika merkilliseltä. Koska on maanantai, hommaan sekoittuu vielä aimo annos väsymystä. Jännä miten silmäluomet painavat heti pari kiloa enemmän kun aurinkoa ei näy. Suomessa kesän olleet tietävät varmaan tuskaisen hyvin, mistä puhun ja haukkuvat tätä lukiessaan kermaperseeksi.

pannari vadelmahillolla
Kun hellettä vielä piisasi vaikka muille jakaa, törttöilin asiaa lämpötilateknisesti tarkasteltuna ja tein pannaria. On ihan paras idea puolittaa taikina ja tehdä se lasagnevuokaan, jos on arkipäivät ainoa kyseisen herkun syöjä. En tiedä onko fiksua mainita, että hotkaisin koko pannarin siltä istumalta. Jos ei ole äitiliinin hilloa, parhaan tekee Bonne Maman!

korvapuusti

Ruokapuolelta mainittakoon myös, että korvapuustimojoni on hukassa. Leivoin niitä aimo kasan töihin synttäreideni kunniaksi vain huomatakseni, että taas kävi kuten viime aikoina joka kerta: puusteista tuli jotenkin mauttomia ja sekunnissa kuivuvia. Onko jollain vinkkiä, joka auttaisi naista mäessä? Haluaisin mehevää puustia!


Es ist plötzlich 15 Grad kälter geworden. Heute hatte ich das erste Mal seit etwa einem Monat eine lange Hose und Socken an, komisch. Es ist grau draußen und ich hatte wieder Lust auf Tee. Ich habe Bolognese gekocht, und irgendwie fühlt sich das alles nach der langen Hitzeperiode sehr merkwürdig. Weil es Montag ist, bin ich auch ziemlich müde. Ich finde es schon krass, wie sehr man es merkt wenn die Sonne nicht da ist. Das wissen die Finnen wohl diesen Sommer fast schon zu gut.

Als es noch heiß war, war ich temperaturtechnisch etwas ungeschickt und habe Pfannkuchen im Ofen gemacht. Das ist was sehr beliebtes in Finnland, sehr lecker! Zimtschnecken habe ich auch gebacken, aber irgendwie werden sie nicht mehr so lecker wie früher. Ich habe keine Ahnung, was ich falsch mache, sie werden schnell etwas trocken und schmecken gar nicht so intensiv und saftig wie sie eigentlich tun sollten. Blöd!

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

  1. Mulla oli tänään lyhyet housut ja varvassandaalit päällä, onneksi otin pitkähihaisen mukaan, muuten en olisi tarjennut ☺
    Innolla odottelen toisten vinkkejä korvapuustin paistoon, kun mullakin ne usein ovat just tollasia. Kuulemma lisää voita auttaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsekkasitko mun facebookin? Sinne oli tullut vinkkejä kasapäin!

      Poista
  2. Muutama pullavinkki: vaikka jotkut väittävät muuta, niin pullassa pitää olla maitoa, voita ja munaa,
    tuorehiivalla tulee parempi rakenne kuin kuivahiivalla, kannattaa valita vehnäjauhoja, joissa ei ole jauhonparanteita. Mä teen äidiltä opitulla perusohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on sama kuin munkin käyttämä (kaikilla taitaa olla käytössään sama puustiohje, tai siltä ainakin tuntuu), mutta toteutuksessa menee mitä ilmeisimmin joku pieleen. Kyselin apuja vielä blogin facebookinkin puolella ja siellä usea oli antanut vinkiksi jauhojen määrän vähentämisen. Siitä vois hyvinkin olla kyse, etenkin koska oon leiponut viime aikoina yleiskoneella, jonka kanssa ei oo semmosta näppituntumaa jauhojen määrään. Itse jauhot on sitten tosiaan myös varmasti vaikuttava tekijä. En kyllä osaa yhtään sanoa, mitkä näistä saksalaisista ois parhaita... ja apua, mitä on jauhonparanteet?

      Poista
    2. Kannattaa lukea jauhopussin sisällysluettelo. Jos siinä lukee muuta kuin vehnä, niin osta toista merkkiä. Yleisin jauhonparenne lienee askorbiinihappo, joka ei tietenkään ole millään lailla vaarallinen mutta vaikuttaa leivän ja pullan rakenteeseen.

      Poista
  3. Heippa!

    Itse olen huomannut, että jos vähän löysempi taikina, niin tulee mehevämpiä. Ja nimenomaan yleiskoneella tulee jotenkin vahvemmaksi se sitko, eikä täten ehkä ihan niin muhevia. Niin ja kardemummaa + kanelia vaan reilummin! :D Olipas kiva taas pitkästä aikaa lueskella blogiasi. :) Kevät Frankfurtissa meni hujauksessa ja kesä töissä Suomessa. Nyt sitten opintojen jatkuessa aikaa lueskella blogejakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mä niin kokeilen tota löysempää taikinaa kunhan saan taas kerättyä riittävästi motivaatiota uuteen yritykseen. Toistaiseksi ei oo näkynyt ;)

      Kiva kun tulit piipahtamaan! Toivottavasti aika Frankfurtissa sujui hyvin ja tykkäsit Saksasta :)

      Poista