Hei hei mökki, nähdään taas ensi kesänä!

heinäkuuta 16, 2015

Vaikka vietänkin mielelläni aikaa blogeja lukien ja instagramia selaillen, tunnistaa parhaan loman kyllä siitä, ettei minkäänlainen internetin selailu tietokoneella tai puhelimella kiinnosta pätkääkään. Kotimaanlomat ovat siitä käteviä, että koska en ole katsonut tarpeelliseksi miettiä tiedonsiirtoasioita ulkomailla, on puhelimeni vailla nettiä wlan-yhteyden puuttuessa. Mökillä olen tästä aina erityisen iloinen, sillä mikään ei varmasti rentouta paremmin kuin järven rannalla metsässä ilman jatkuvaa kännykän räpläämistä vietetty aika.

Parisuhteellekin loma teki kyllä terää. Arki kuluu liian helposti kodin- ja lastenhoidollisten juttujen parissa, ja niiden jälkeen yli jääneestä ajasta livahtaa rehellisesti sanottuna leijonanosa ruudun ääressä. Oli hyvä vaan olla yhdessä. Vaikka toinen olisikin lukenut lehteä ja toinen puuhastellut muuten omiaan, oltiin jotenkin ihan eri tavalla läsnä kuin silloin, kun kädessä oleva puhelin vie koko huomion.
Meillä kävi hyvä tuuri ja mökkireissulle osuivat ne Suomen kesän kai tähän asti näteimmät päivät. Mikäs siellä oli ollessa. Pikkumieskin nautti olostaan ja nukkui parhaimmat yöunet aikoihin (sivumennen sanoen toivon, että edes etäisesti sama alkaisi pikkuhiljaa myös kotona). 


Kuten varmasti monelle, myös minulle mökki on rakkain paikka maailmassa. Sieltä ovat peräisin monet ihanat muistot lapsuuden aurinkoisista kesistä, matojen etsimisestä onkimispuuhiin, pulikoimisesta rannalla ja veneretkistä viereiseen saareen eväänä mehua ja Marie-keksejä. Toivottavasti pojalle muodostuu vuosien varrella samanlaisia muistoja.

Obwohl ich ja schon sehr gerne Blogs lese und Instagram benutze, ist der Urlaub gelungen, wenn man gar keine Lust hat, das Handy zu nehmen oder den Rechner anzumachen. Dafür ist es recht praktisch, immer nach Finnland zu fliegen, weil ich mich gar nicht über Möglichkeiten für Datennutzung im Ausland informiert habe. Also gilt: kein wlan, kein Internet. Besonders schön ist das auf der Sommerhütte. Sie ist sowieso eher knapp ausgestattet, d.h. es gibt zwar Strom, aber kein fließendes Wasser, keinen Fernseher oder sonstigen neumodischen Quatsch. Man kann sich nirgendwo so gut entspannen wie auf der Hütte, die direkt am See im Wald liegt. Wie für viele Finnen, ist unsere Sommerhütte für mich der liebste Ort der Welt. Als ich klein war, haben wir dort auf unserem eigenen Strand im Wasser geplanscht, Würme zum Angeln gesucht und auf die nahliegende Insel gerudert und dort auf einer Picknickdecke Saft getrunken und Kekse gegessen.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja olen ihan samaa mieltä! Ei missään voi rentoutua niin hyvin kuin mökillä... vaikka opin sen vain ajan myötä. Saksalaisena, alussa mökkeily vaikutti minulle erikoiselta ja tylsältä, en ymmärtänyt mitä ihmiset siellä tekee koko ajan... mutta nyt odotan innolla seuraavaa mökkilomaa :-D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siksi olenkin tosi onnellinen siitä, että mun mies on alusta alkaen tykännyt olla mökillä. Ja toki tekemistä yleensä riittää, jos mökki on oma ;) Joskus teininä siellä ei edes huvittanut tehdä mitään, mutta nyt on kyllä ihan mielissään, kun on puuhasteltavaa.

   Poista
 2. Marie-keksit! Ehkä maailman tylsimpiä keksejä, mutta silti niin hyviä, että on pakko syödä aika monta kerralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mähän oon aina tykännyt asioista, jotka eivät maistu miltään ;)

   Poista
 3. Näinhän se on! Vaikka meillä nykyään on wifiä mökillä, niin kummasti ei vaan ruutu kiinnosta :-) Kiva että teillä oli niin hyvät säät, me lennetään huomenna, mutta viis säästä, pääasia että on mökillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta! Kunhan ei ihan koko ajan sada niin on ihan jees - tosin sateella hyttyset ei lennä... ;)

   Poista