Suojakotelo läppärille

maaliskuuta 03, 2014

suojakotelo kannettavalle tietokoneelle


Viime aikoina täällä on ollut valloillaan aikamoinen itse tekemisen himo. Tiedä sitten voiko tästä syyttää pesänrakennusviettiä vai ihan sitä tosiasiaa, että ainakin puolet lukemistani blogeista ovat täynnä toinen toistaan ihanampia aikaansaannoksia. Vaikutteitahan siinä saa väkisinkin. Ja mikäs siinä, onhan se pelkästään positiivista, että ajan henkeen kuuluu itse tekeminen muodossa ja toisessakin kaiken valmiina ostamisen sijaan.

Tällä kertaa vuorossa on tekniikkaan liittyvää tuotosta. Läppärini tarvitsi suojapussin, joten päätin kätevänä emäntänä tehdä sellaisen itse. Ostin puuvillakangasta, vanua pehmusteeksi ja liukuvampaa kangasta vuoriosaan, jotta armas koneeni ei vaan naarmuuntuisi tai tulisi muuten kaltoin kohdelluksi. 

Jonkinlaisena ompelunoviisina tarvitsin tähän hyvin yksinkertaiseen projektiin hieman tukea. Ohje löytyi täältä. Sen verran sovelsin, että tein läppään ja muuallekin siistimmät, kaksinkertaiset käännökset. Joku roti.

suojapussi läppärille

Arvoin puuvillakankaan värin kanssa tovin jos toisenkin, mutta päädyin lopulta tummansiniseen sillä ajatuksella, että tumma väri lienee kovin vaaleaa parempi tahrojen peittäjä. Jotain piristystä piti kuitenkin saada, joten vuorikankaasta tuli pinkki. Puinen nappi on peräisin toissakesäiseltä reissulta Tallinnaan. Yhdessä kaupassa oli ihania puunappeja, joita ostin pussillisen ilman mitään aavistusta käyttökohteesta. Nyt ensimmäiselle löytyi vihdoin sopiva paikka.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Hyvän näköinen! En ole sortunut vielä ompeluun, se on laatikko, jota en viellä uskalla avata. Se tietää vain lisää keräilyä, sillä kankaita on niin ihania... Oletko jo aloittanut ompelemista vauvalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tähän mennessä ommellut vaan asioita, joissa voi ommella suoraa. Kuten tyynynpäällisiä ;) Vauvalle en oo kyllä tehnyt vielä mitään, semmoista vimmaa ei ole jostain syystä vielä iskenyt. Ehkä sitten äitiyslomalla! Ja kaikista teoksista tulee tietenkin heti raportoitua, oli ne sitten kuinka pieniä tahansa ;)

      Poista