Talonrakennushommia

syyskuuta 01, 2019

Viimeiset kuukaudet meillä on ollut yksi kestoteema eli taloprojekti. Etsimme ensin jo olemassa olevaa taloa, mutta päädyimme lopulta tarjonnan heikkouden ja älyttömän onnenkantamoisen seurauksena löytämämme tontin takia rakennushommiin. Tokikaan emme itse rakenna juuri mitään, vaan talofirma hoitaa lähes kaiken. Meillä ei ole suurempia raksaintohimoja, enkä myöskään kyllä tiedä miten kahden lapsen ja kokopäivätöiden lisäksi olisi edes mahdollista tehdä paljon itse ja pysyä samalla järjissään. 

Vanhempainvapaan viimeisinä kuukausina istuin siis joka päivä tietokoneen ääressä vauvan päiväunien ajan. Vertailin rakennusfirmoja, excelöin budjettihommia, luin kaiken mitä Facebookin talonrakennusryhmistä löytyy, selvitin sivukustannuksia, mietin mitä kaikkea pohjapiirrokseen tarvitaan ja mihin meillä on sen suhteen varaa ja piirtelin eri vaihtoehtoja 3D-ohjelmalla. Iltapäivisin ja viikonloppuisin ravasimme erinäisissä tapaamisissa, joiden aikana lahjoimme pojan käyttäytymään kunnolla lupaamalla kotimatkalle reissun mäkkäriin. Onneksi tämä kaikki osui aikaan, jolloin olin vielä kotona! 

Nyt tuo ensimmäinen intensiivinen vaihe on ohi: firma on valittu, tontin kauppakirjat allekirjoitettu ja arkkitehti tavattu. Tällä hetkellä odotamme malttamattomana enemmän tai vähemmän lopullisia pohjapiirroksia, jotka lähtevät hyväksyntämme jälkeen talofirman tarkastettavaksi. Tämä kaikki tuntuu tosi kutkuttavalta, ja olemme tosi innoissamme kaikesta. Tulevien kuukausien harrastuksena tulevat siis olemaan visiitit keittiö- ja kylpyhuonekauppoihin, Pinterestin selailu, lämpöpumppujen saloihin perehtyminen ja muut rakennushommiin liittyvät jutut. Ihanaa!


Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Meilläkään ei ollut mitään rakennusintohimoja, joten päätimme ostaa muuttovalmiin kodin. Tuli itsekin ensin kaikkea luettua ja katsottua. Mutta tuohon sitten päädyimme ja olemme tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 2. Sama tässä juuri pohdin, että tuo eka vaihe on se energiaa vievin eli kauppakirjat, talon piirrustukset, luvat. Sen jälkeen kaikki on tuntunut suhtkoht helpolta. Tällä hetkellä meilläkin lämpöpumpun valinta työn alla.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Miten teillä on projekti edennyt? Kiinnostaa paljon, sillä asun itsekin Saksassa ja tulevaisuudessa on aikeissa rakentaa omakotitalo tänne jonnekin (paikasta ei vielä tietoa).
  Ystäväni puhuivat juuri omasta talonkunnostusprojektistaan - vanha talo vaatii oikaisua nyt ensialkuun. Veikkaan että tulossa aika pitkä projekti.
  Pitääkin jäädä seuraamaan tätä sinun blogia, kun löytyy paljon yhteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekti on edennyt tähän asti oikein mukavasti! Tontti näyttää jo rakennustyömaalta ja perustukset on just tekeillä. Talopaketti ja lähes muuttovalmis toimitus on meille ehdottomasti oikea valinta, koska näin prosessi on tähän mennessä ollut oikeastaan aika iisi. Toki kaikki valinnat pohjasta lattialaattoihin ja pistorasioiden paikkoihin piti tehdä muutaman kuukauden sisään, mikä oli aika raskasta. Mutta sen jälkeen ei ole juuri tarvinnut itse huolehtia mistään, paras homma!

   Poista