Oilin keittiössä: porkkanakakku yrityksen ja erehdyksen taktiikalla

helmikuuta 20, 2011

Lauantai-illan jälkiruoaksi oli sovittu porkkanakakku, joten ryhdyin perjantaina tehokkaasti tuumasta toimeen ajatuksenani tehdä kakku valmiiksi jo edeltävänä iltana. Väärin! Jostain epäselväksi jääneestä syystä tästä ekasta versiosta tuli lättänääkin lättänämpi: se ei noussut uunissa juuri yhtään. Hermostuin, kirosin muut kuin hiivataikinat hyvin syvälle ja olin jo heittämässä koko kakkua roskiin (oikeasti, en liioittele), mutta tämä estettiin.


Ei tätä voi kutsua kakuksi. Kuorrutteen paksuus ois ehkä ollut jotakuinkin samaa luokkaa ite kakun korkeuden kanssa, saakeli. Heitin yritteellä mielessäni (koska René-ilonpilaaja ei sallinut todellista tapahtumaa) vesilintua ja ryhdyin lauantaina uusiin toimiin lievän googletuksen ja erinäisistä paikoista yhdistellyn entistä ehomman reseptin avulla. Ja tulihan se sieltä!


Porkkanakakku

Pohja

4 kananmunaa
250 g raakaruokosokeria (tai tietenkin normaalikin käy)
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
4 raastettua porkkanaa (voin kertoa että luomut maistuu ehkä sata kertaa paremmilta)


Tavoistani poiketen ohje on ällöttävästi grammoissa desilitrojen sijaan, pahoitteluni.
Kuori ja raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella, tai jos haluat korvata päivän salitreenin niin käsin. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita raastetut porkkanat mukaan, kuulin huhuja että ripeämmin on parempi. Voitele ja jauhota 26 cm:n kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180 asteessa jotakuinkin 45 minuuttia. Koska kyseessä on herkästi hermostuva kakku, uunia ei kannata availla huvikseen ennen aikojaan.


Kuorrute

Mieleiseni kuorrutteen perusainekset ovat maustamaton tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Havaitsin netissä jotakuinkin kaikki mahdolliset tuorejuusto-tomusokerisuhteet, joten lähdin suosiolla liikkeelle niillä aineksilla, mitä taloudessa sattui olemaan. Sekaan heitin vielä ehkä 20 grammaa voita. 

215 g tomusokeria (myös enemmän tai vähemmän käy)
175 g tuorejuustoa (suurempaan kuorrutemäärään, ts. jos haluaa kuorruttaa myös reunat, ottaisin reippaahkosti enemmän)
1 tl vaniljasokeria
20 g voita (voi kaiketi jättää poiskin, kunhan nyt heitin sekaan)

Sekoita ainekset sähkövatkaimella. Hyvä idea on lisätä tomusokeria muihin aineisiin vähitellen, muuten saatat huomata olevasi valkoinen laitettuasi vatkaimen ekaa kertaa päälle. Levitä valmis kuorrute kakun päälle, ihaile aikaansaannosta hetki ja siirrä koko komeus jääkaappiin syömistä odottelemaan.
 


Taustalla näkyy eka yritys lol wtf. Molemmista tuli kyllä lopulta oikein mehevän makuisia (maistettiin lättänää ennen kuin paiskattiin se pakastimeen odottelemaan parempia päiviä), mutta tää ilmavampi versio oli myös ulkonäöltään mieleeni. Ehkä ens kerralla vois tehdä vielä tupla- tai triplasatsin kuorrutetta ja laittaa sitä myös reunoille.



Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Hihi, tuo eka on niin sympaattinen. :)

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Olen Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian opiskelija ja olen tekemässä Pro gradututkimusta ulkosuomalaisten blogikirjoituksista. Päädyin sivustollesi blogilistan kautta hakusanalla ”ulkosuomalainen” ja kysyisinkin olisiko sinun blogiasi mahdollista käyttää osana tutkimukseni aineistoa?

    Blogikirjoituksista tarkoituksenani olisi kartoittaa mm. Suomesta muualle muuttaneiden kokemuksia uuteen maahan asettumisesta. Tutkimus ei tule keskittymään yksittäiseen henkilöön ja hänen elämänkulkuunsa, vaan aineistona tulee toimimaan kaikkien luvanantaneiden blogipäiväkirjat (noin 20 blogia). Blogissa mahdollisesti esiintyvät nimet ja kasvokuvat poistetaan aineistosta ennen analyysiä, joten ne eivät tule missään tapauksessa esiintymään mahdollisten tekstilainauksien yhteydessä.

    Toivoisin suuresti, että myös sinun blogisi voisi toimia osana tutkimukseni aineistoa. Jotta tutkimuksen teko ei millään tavoin häiritsisi blogikirjoitteluasi, rajaan aineistoksi vain yhteydenottoani edeltävät blogimerkinnät. Olisin hyvin kiitollinen, jos osallistuisit tutkimukseeni vastaamalla sähköpostiosoitteeseeni. Samalla pyytäisin kertomaan haluatko blogiisi viitattavan sen omalla nimellä vai pseudonyymillä.

    Vastaan mielelläni kaikkiin tutkimukseeni liittyviin kysymyksiin!

    Parhain terveisin, Iris Summanen

    issummanen@gmail.com

    VastaaPoista