Vapautta ja kauniita asioita

syyskuuta 26, 2011

Mulla on armaasta lääkäristäni pelkästään hyvää sanottavaa. Joudun olemaan herraan yhteydessä jatkuvasti: joko tarviin uuden reseptin (jostain syystä täällä ei ole mahdollista kirjoittaa reseptiä vaikkapa puoleksi vuodeksi kerrallaan, vaan saan aina vain yhden paketin noutoon oikeuttavan lappusen per pyyntö), on tarve keskustella lääkityksestä tai olo ei ole ihan suunnitellun kaltainen. Välillä ja etenkin huonon kauden jatkuttua vähän pidempään tämä tauti alkaa hiukan masentaa, ja tällöin oon oikein iloinen että lääkäri vaikuttaa kaikesta kiireisyydestään huolimatta ymmärtävän ja kohtelevan mua kokonaisuutena eikä vaan lääkinnän kohteena.

Tänään kävin tiedustelemassa, oiskohan olotilalleni tehtävissä jotain kun tässä on nyt jo kaksi viikkoa kulutettu nojatuolia ja sänkyä ilman merkkiä paremmasta menosta. Erinäisiä tutkimuksia suoritettiin, vaikka mulla ei edes ollut ajanvarausta. Verenpaine osoittautui matalaksi, ultraäänessä ei näkynyt mitään epäilyttävää, paino oli tippunut jonkun kilon, verta otettiin erinäisten asioiden testaamiseksi ja lopulta makoilin rauhaisassa huoneessa jonkun tunnin syntyjä syviä miettien erinäisten vitamiinien ja suolaliuoksen valuessa suoneen. Sairaslomaa tuli vielä koko tää viikko, siispä esitelmän tekoa ei tartte enää stressata kun en kerran pääse paikalle lainkaan.

Stressillä lienee suurikin vaikutus sairauden kulkuun, joka taas oletettavasti on osittain sen takana, että joku mystinen basilli on nyt onnistunut kaatamaan mut näinkin pitkäksi ajaksi toimintakyvyttömäksi. Tästä syystä lääkäri kyseleekin aina, onko ollut stressiä ja aavistelee (ihan oikein) että taidan olla asiat hiukan vakavammin ottava henkilö. Tänään sain kuulla että mun pitäisi muistaa, että väitöskirjan ja sairauden sekä muun elon hoito varsinkaan saksaksi ei varmasti olisi kellekään aina ihan yksinkertaista, siispä ihan turhat paineet olisi hyvä jättää oven ulkopuolelle. Loppuviikon ohjelmaksi määrättiin lääkärin auktoriteetilla vapauden ja kauniiden asioiden ajattelemista. Yritän toteuttaa tän parhaani mukaan.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Kovasti tsemppiä taudin taltuttamiseen! Kuulostaa tosi ikävältä, onneksi oot saanut hyvän lääkärin.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Näin iltaa kohden olo tänään jo parempi, joten ehkä tää tästä vielä pikkuhiljaa. Oon myös pysynyt ihmeen hyvin järjissäni pitkästä kotonaolosta huolimatta (ehkä koska oon vaan nukkunut koko ajan). Josko ens viikolla pääsisin vihdoin töihin...

    VastaaPoista